Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Medaile na Olympiádu dětí a mládeže v kraji navrhla sportovkyně a karatistka Radka Tesařová

Jubilejní 20. ročník Olympiády dětí a mládeže se letos koná v Královéhradeckém kraji. Trvat bude od 22. do 26. ledna. Medaile, o které budou sportovci soutěžit, navrhla hradecká karatistka Radka Tesařová. Jejich podoba vychází ze samotného loga her. Královéhradecký kraj za cenné kovy platí 102 tisíc korun.

Radka Tesařová v letošním roce v Nizozemsku vyhrála nejen kategorii kumite žen nad 60 kilogramů. Zároveň uspěla i v souboji medailistek bez rozdílu hmotnosti a získala historicky první titul Grand Champion pro Českou republiku. 

„Těší mě, že logo olympiády se rozšířilo do dalších grafických prvků, kdy se jeho hlavní motiv – obrys hor a kulich s bambulí staly podkladem pro návrh a výrobu medailí. Vznikly v dílně Radky Tesařové, úspěšné sportovkyně, mistryně Evropy i světa a dlouholeté závodnice a vlajkonošky naší výpravy sportovců na olympiádě v Ústeckém kraji v roce 2016. To všechno je pro olympiádu, kterou v lednu pořádáme v našem kraji, přímo symbolické,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek Arnošt Štěpánek (Piráti). 

Návrh medailí vychází z loga olympiády, které Královéhradecký kraj vybral ze 101 návrhů. Ty zpracovaly školáci. Na jeho základě navrhla medaile, o které budou sportovci bojovat v deseti sportech a jedné paralympijské disciplíně, dlouholetá karatistka klubu SK Karate Spartak Hradec Králové Radka Tesařová. 

„Před deseti lety jsem začala tvořit návrhy na originální medaile a stuhy. Z vlastní zkušenosti vím, jak sportovci vnímají hodnotu ocenění a že univerzální diplomy a prefabrikované výlisky nejsou úplně to pravé. Pro mě je hlavním motorem grafická tvorba ke konkrétní sportovní události a velice mě těší, že mohu pro talentované sportovce z celé republiky vytvářet medaile,“ sdělila ve zprávě Radka Tesařová

Olympiáda se uskuteční v Královéhradeckém kraji od 22. do 26. ledna a jejím centrem se stane Špindlerův Mlýn, do kterého zamíří zhruba 1 700 účastníků. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky olympiáda, děti, mládež, Královéhradecký, kraj, Krkonoše, Trutnov, Vrchlabí, Nová Paka, Špindlerův Mlýn, medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medaile na Olympiádu dětí a mládeže v kraji navrhla sportovkyně a karatistka Radka Tesařová  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.