Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Trutnov si do mapy zařazuje novou zastávku, cestující ji najdou v Husitské ulici

V Trutnově v Husitské ulici vznikla nová autobusová zastávka. Výrazně se tak zlepšila dostupnost veřejné dopravy obyvatelům nedalekého sídliště či Husitské ulice a návštěvníkům hřbitova.

Nová zastávka Trutnov, hřbitov obslouží cestující ve směru od Hradce Králové do centra města. „Dlouho jsme usilovali o její vybudování i na základě podnětů přímo od občanů a konečně se nám podařilo se s krajským úřadem na způsobu realizace domluvit. Zastávka obslouží jak lidi z této lokality, tak žáky ze ZŠ Komenského či návštěvníky hlavního městského hřbitova, všem se výrazně zkrátí docházková vzdálenost,“ hodnotí vybudování zastávky Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

Novou zastávku na silnici I/37 vybudoval Královéhradecký kraj v průběhu října. „O vznik zastávky jsme stáli a jsme rádi, že se konečně podařilo ji i fyzicky realizovat. Využili jsme změny výlukových jízdních řádů během opravy okružní křižovatky na Pražské, a když se jízdní řády vracely do původního stavu, tak jsme tam doplnili i tuto novou zastávku,“ doplňuje Václav Řehoř, radní Královéhradeckého kraje pro dopravu. Na nové zastávce budou stavět linky meziměstské dopravy i autobusy MHD. V průběhu jarních měsíců město ještě na zastávku doplní přístřešek pro zvýšení komfortu cestujících při čekání na svůj spoj.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Trutnov

Štítky MHD, Trutnov, doprava, zastávka, hřbitov, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Václav Řehoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov si do mapy zařazuje novou zastávku, cestující ji najdou v Husitské ulici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.