Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VOLBY 2022: O křeslo primátora se uchází 15 politiků. Přinášíme jejich přehled

O křeslo primátora a své místo v zastupitelstvu Hradce Králové se v letošních komunálních volbách uchází celkem 15 politických stran a hnutí. Hradecká Drbna oslovila všechny lídry těchto stran, kteří mají reálnou šanci se do zastupitelstva dostat. Nyní přinášíme jejich kompletní přehled.

HDK vsadilo na prorektorku UHK Springerovou  

Pavlína Springerová se v Hradci Králové narodila a vystudovala politologii na Filozofické fakultě Univerzity Palackého. Ve studiu následně pokračovala v Olomouci, kde v tomto oboru získala doktorský titul. V rámci studií na nějaký čas odjela do Madridu, kde se zdokonalila v angličtině a španělštině.  

VOLBY 2022: V případě úspěchu položím svoji funkci prorektorky, říká jednička HDK Springerová

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 16 politických subjektů. Jde o rekordní počet. Dnes vám představíme lídra koalice Hradeckého...

Nové hnutí Rozvíjíme Hradec vede senátor Holásek  

Jan Holásek vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Poté studoval právo ve Velké Británii a USA. V současné době je aktivním politikem. Od roku 2018 je zastupitelem Hradce Králové. Souběžně s tím je členem Senátu Parlamentu České republiky. Do něho se dostal před dvěma lety.   

VOLBY 2022: Komunální politika je služba lidem, tvrdí jednička hnutí Rozvíjíme Hradec Holásek

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 16 politických subjektů. Jde o rekordní počet. Dnes vám představíme lídra nově vzniklého...

Hradecké kantory vede ředitel školy Faltýnek  

Jan Faltýnek působí jako ředitel Základní školy a mateřské školy Pohádka v Mandysově ulici v Hradci Králové. V současné době se stal jedničkou kandidátky nově vzniklého politického hnutí Hradečtí kantoři, které se skládá především z ředitelů a členů pedagogického sboru hradeckých základních škol.   

VOLBY 2022: Důležitá je komunikace mezi opozicí a koalicí, tvrdí jednička Hradeckých kantorů Faltýnek

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Jde o rekordní počet. Dnes vám představíme lídra nově vzniklého...

STAN vede do voleb logistik Hoker  

Luboš Hoker studoval informatiku a management, později také získal státní zkoušku z anglického jazyka. Kariéru začal na pozici plánovače výroby. Postupně se v oboru zdokonaloval a v současné době zastává pozici team leadera v oblasti interní logistiky.  

VOLBY 2022: Hradec Králové je nejkrásnější město v republice, míní kandidát za STAN Hoker

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Jde o rekordní počet. Dnes vám představíme lídra STAN Luboše Hokera.

Piráti sází na zastupitele Vrbického  

Čtenáři Pavla Vrbického mohou znát z hradeckého zastupitelstva, kam se dostal v posledních komunálních volbách v roce 2018. Vzal si jedno z pěti křesel, které Piráti získali. I tenkrát byl jedničkou kandidátky a voliči mu do urny vhodili celkem 3 828 hlasů.   

VOLBY 2022: Zavedeme páteřní expresní linky MHD, slibuje jednička hradeckých Pirátů Vrbický

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Jde o rekordní počet. Dnes vám představíme lídra Pirátů Pavla Vrbického.

Zelené vede opět zastupitel Záruba  

Od roku 2010 je Adam Záruba zastupitelem Hradce Králové a od roku 2018 radním města. Zároveň je členem Komise místní samosprávy v Malšově Lhotě a předsedou Komise rady města pro životní prostředí. Vystudoval obor Inženýrství životního prostředí na Stavební fakultě ČVUT v Praze.  

VOLBY 2022: Celá řada věcí mě na Hradci Králové štve, říká lídr Změny pro Hradec a Zelených Záruba

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Dnes vám představíme lídra koalice Změna pro Hradec a Zelených Adama...

Za ODS se může stát primátorem ředitel strážníků Hloušek  

V současné době působí Miroslav Hloušek jako ředitel Městské policie Hradec Králové. Na první místo kandidátky se dostal po volebním shromáždění členů ODS v první polovině března letošního roku. V případě úspěchu by nahradil svého straníka a současného primátora Alexandra Hrabálka.   

VOLBY 2022: Rád bych přivítal návrat k poctivé práci, tvrdí jednička kandidátky ODS Hloušek

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Tentokrát si přečtete vizitku lídra Občanské demokratické strany...

Koalice pro Hradec vsadilo na vodohospodářku Diveckou  

Růžena Divecká byla na kandidátce Koalice pro Hradec už v roce 2018. Tenkrát kandidovala ze třetího místa a do zastupitelstva se nedostala. V letech 2015 až 2019 působila jako zástupce města Hradec Králové v představenstvu Hradeckých služeb.  

VOLBY 2022: Stojí přede mnou náročný úkol, říká kandidátka na primátorku Divecká za Koalici pro Hradec

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Tentokrát vám představíme lídryni Koalice pro Hradec Růženu Diveckou.

SPD chce do zastupitelstva s Němcovou  

Irena Němcová před čtyřmi lety kandidovala za SPD v Hradci Králové ze 13. místa kandidátky. Na kandidátce SPD budou také kandidáti nominovaní stranou Trikolora. V posledních volbách v roce 2018 SPD v Hradci Králové získala 4,2 procenta hlasů a do zastupitelstva se nedostala.  

VOLBY 2022: Bezpečnost Hradce Králové je na prvním místě, tvrdí lídryně SPD Němcová

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Dnes vám představíme jedničku hradecké SPD Irenu Němcovou.

ANO vsadilo na rentgenologickou laborantku Šandovou  

Hradecká Drbna oslovila i lídryni hnutí ANO Janu Šandovou. Do uzávěrky však nedostala jakoukoli odpověď. Sedmatřicetiletá Šandová pracuje ve zdravotnictví, kde pracuje jako rentgenologická laborantka. Členkou ANO je od roku 2014. 

Hnutí ANO povede do voleb v Hradci Králové krajská zastupitelka Jana Šandová

Jedničkou kandidátky hnutí ANO pro zářijové komunální volby v Hradci Králové bude krajská zastupitelka Jana Šandová. Rozhodla o tom ve středu nově ustavená místní organizace ANO v Hradci Králové. Šandová se také stala předsedkyní místní...

Další lídři politických stran v hradeckých komunálních volbách 

Do zastupitelstva Hradce Králové se letos pokusí dostat i hnutí Hradec s rozumem, které vede Zdeněk Cvejn. Ten byl poprvé do zastupitelstva města zvolen v roce 2006, kdy reprezentoval ODS. Za demokraty pravidelně kandidoval do roku 2018. Letos poprvé bude na jiné kandidátce.  

Jedničkou na kandidátce hnutí Hradečáci je Jakub Andrys. Ten zatím kandidoval pouze jednou. A to v roce 2014 za Svobodné. Hradečáci jdou do voleb poprvé od roku 2006. 

Na seznamu zájemců o křesla v zastupitelstvu je i skupina Roma luma, která jde do komunálních voleb úplně poprvé. Vede Jan Bendig, pro kterého jde o první volby, kterých se účastní jako kandidát.  

ČSSD v Hradci Králové vsadila na nováčka Jana Krále. Ten v komunálních volbách prozatím nekandidoval. Sociální demokraté se při posledních volbách do zastupitelstva nedostali.  

Komunisté dali na první místo své kandidátky Táňu Šormovou, která stranu do voleb vede už podruhé. Prakticky tak bude obhajovat svůj mandát z posledních voleb v roce 2018.  

Komunální volby do městských a obecních zastupitelstev se letos budou konat 23. a 24. září. Tak jako všechny ostatní volby budou volební místnosti otevřené v pátek od 14:00 do 22:00 a v sobotu od 8:00 do 14:00.  

Ohodnoť článek

Foto Pavel Struha

Štítky politika, komunální, volby, 2022, kandidát, lídr, kandidátka, primátor, přehled, souhrn, Hradec Králové, křeslo, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Drbna.cz, Svoboda a přímá demokracie, Pavlína Springerová, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: O křeslo primátora se uchází 15 politiků. Přinášíme jejich přehled  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.