Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VOLBY 2022: Bezpečnost Hradce Králové je na prvním místě, tvrdí lídryně SPD Němcová

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Dnes vám představíme jedničku hradecké SPD Irenu Němcovou.

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Hradci Králové budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů.  

Podle Němcové je Hradec Králové ideálním místem pro děti i ideálním místem pro život. A to díky dostupnosti všech služeb, kulturnímu i sportovnímu vyžít a také historickému centru. „Naše město je pro mě srdcovou záležitostí a rozhodně bych neměnila. Navíc jsem s ním spojena i po profesní stránce, jelikož tu již několik let působím jako středoškolská učitelka,“ uvedla pro Drbnu Němcová. 

Němcová před čtyřmi lety kandidovala za SPD v Hradci Králové ze 13. místa kandidátky. Na kandidátce SPD budou také kandidáti nominovaní stranou Trikolora. V posledních volbách v roce 2018 SPD v Hradci Králové získala 4,2 procenta hlasů a do zastupitelstva se nedostala. 

"Vážení občané, obce mají celou řadu pravomocí, kterými bezprostředně ovlivňují naše životy. Zřizují mateřské a základní školy, opravují chodníky a silnice, starají se o naše seniory výstavbou domů pro ně určených, mladým rodinám pak nabízejí startovací byty či udržují veřejnou zeleň. To je jen malý výčet toho, kam až sahá působnost obecních samospráv a o čem všem obecní zastupitelé rozhodují.  

Pokud Vám není život v našem městě lhostejný a chtěli byste jeho další rozvoj, mít přehled, co se ve městě plánuje, rozhodovat o tom, kam by měly směřovat městské peníze, tak nejlepší cestou je volit kandidáty hnutí Svoboda a přímá demokracie, pro které jsou obce základním článkem, kde začíná demokracie.  

Bezpečnost Hradce Králové je pro nás na prvním místě. Nenechte za sebe rozhodovat jiné, je to přeci i Vaše město a všichni jsme si rovni. Děkujeme Vám za podporu," uvedla Němcová. 

Podle Němcové byla největším problémem současného vedení města koaliční spolupráce, která nefungovala. Podle jejích slov se Hradec dostatečně rychle nerozvíjí, chybí dostupné bydlení. „Problematická je i doprava, a ne vždy chytře řešená dopravní opatření v určitých částech města,“ uvádí ve svých odpovědích na otázky Němcová.  

Zároveň tvrdí, že kandidátka Svobody a přímé demokracie dokáže nabídnout lidi, kteří dokáží současné problémy vyřešit.  

„Kumulace uvolněných funkcí rozhodně není dobrá. Na prvním místě by měl být občan, nikoliv sběratelství funkcí,“ odpovídá na otázku, zda je dobré kombinovat působení v komunální a celostátní politice. Podle jejího názoru jde alespoň akceptovat například kombinaci primátora a neuvolněného krajského zastupitele. V tomto případě se mohou funkce doplňovat.  

Volební program SPD 

Na webových stránkách hnutí Svoboda a přímá demokracie volební program pro Hradec Králové zatím zveřejněný není. Už v minulosti předsedkyně SPD v Královéhradeckém kraji Vladimíra Lesenská uvedla, že se SPD v Hradci Králové zaměří na nabídku dostupného bydlení a zlepšení dopravy.  

Další informace o hradeckém SPD naleznete zde.  

Kandidátní listiny registračnímu úřadu podaly hnutí ANO 2011, Česká pirátská strana, ČSSD, uskupení Hradec rozumem, koalice Hradecký demokratický klub (HDK) a TOP 09 s podporou Hradeckých patriotů a LES, uskupení Hradečáci, uskupení Hradečtí kantoři a Nestraníci, lidovecká Koalice pro Hradec, KSČM, ODS, strana Roma Luma, hnutí Rozvíjíme Hradec, STAN, SPD a uskupení Změna pro Hradec a Zelení.   

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | archiv Ireny Němcové

Štítky volby, 2022, komunální, Hradec Králové, zastupitelstvo, primátor, kandidát, jednička, lídr, SPD, Irena, Němcová, vizitka, profil, politika, Svoboda a přímá demokracie, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, demokracie, Drbna.cz, Hradecký demokratický klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

J M

To jsou ti flastneci co mají vysokou školu života.

Sobota, 27. srpna 2022, 18:40Odpovědět

VOLBY 2022: Bezpečnost Hradce Králové je na prvním místě, tvrdí lídryně SPD Němcová  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.