Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VOLBY 2022: Stojí přede mnou náročný úkol, říká kandidátka na primátorku Divecká za Koalici pro Hradec

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Tentokrát vám představíme lídryni Koalice pro Hradec Růženu Diveckou.

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Hradci Králové budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů.  

„Můj vztah k Hradci Králové je vřelý. Město je mým domovem po celý život,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu Divecká. V současné době pracuje jako vedoucí oddělení vodních toků a členka dozorčí rady Povodní Labe. V Hradci Králové chodila na Gymnázium Boženy Němcové a v Praze vystudovala obor Vodní stavby a vodní hospodářství na ČVUT.

Divecká byla na kandidátce Koalice pro Hradec už v roce 2018. Tenkrát kandidovala ze třetího místa a do zastupitelstva se nedostala. V letech 2015 až 2019 působila jako zástupce města Hradec Králové v představenstvu Hradeckých služeb. 

„Stojí přede mnou velmi náročný úkol - nahradit v čele Koalice pro Hradec Ing. Annu Maclovou, která je velmi výraznou tváří hradecké politiky, ale nyní se chce více soustředit na práci v Charitě. Zůstává však pevnou součástí našeho uskupení, čímž bude kontinuita dostatečně zajištěna.  

Koalice pro Hradec má jasně vymezené dlouhodobé cíle a priority, které budeme nadále prosazovat. K oblasti sociální, školství a kultuře bych se jakožto vodohospodářka chtěla zaměřit i na oblast životního prostředí, a to nejen na odtokové poměry, ale i na odpady a cirkulární ekonomiku, péči o zeleň, dopravu a v neposlední řadě i na rozvoj komunitní energetiky. Budeme prosazovat efektivnější správu majetku a zlepšení komunikace mezi městem jako institucí a občany. Z ekonomického hlediska bude s ohledem na současný vývoj potřeba řešit další postup u investičních akcí. 

 Jsem si vědoma toho, že problémů a úkolů je mnoho, ale věřím, že se je všechny podaří vyřešit,“ uvedla Divecká. 

Divecká věří, že se novému vedení města podaří najít novou a společnou vizi toho, kam má Hradec Králové směřovat. Zaměřit se chce na efektivní správu majetku města a vytvoření příznivých podmínek pro život obyvatel i návštěvníků krajské metropole.  

Také uvedla, že zastupitel tak velkého města jako je Hradec Králové nemůže současně působit i v celostátní politice. „Organizace času má jednoznačně negativní dopad na komunální politiku v Hradci Králové už v tomto období, protože byly termíny jednání zastupitelstva kvůli těmto komplikacím posunuty na pondělí, což dost komplikovalo možnost přípravy a projednání jednotlivých bodů programu v zastupitelských klubech,“ uvedla lídryně pro Drbnu.  

Volební program Koalice pro Hradec  

Volební program Koalice pro Hradec se skládá z pěti hlavních pilířů. Poctivé a veřejné správy, snahy zapojit občany do chodu města, vytvoření prostoru pro lidi, podpory rodin a přívětivého prostředí.  

Například v bodě podpory rodin se mluví o vytvoření bytové koncepce města. Koalice chce prosazovat dostupné bydlení včetně navýšení podílu bytů v majetku města a družstevního bydlení. „Budeme usilovat o vyrovnané hospodaření a zajistíme efektivní správu majetku,“ stojí ve volebním programu. K tomu by mohla pomoct jasná pravidla pro hospodaření s majetkem.  

Kompletní volební program Koalice pro Hradec si můžete přečíst zde.   

Kandidátní listiny registračnímu úřadu podaly hnutí ANO 2011, Česká pirátská strana, ČSSD, uskupení Hradec rozumem, koalice Hradecký demokratický klub (HDK) a TOP 09 s podporou Hradeckých patriotů a LES, uskupení Hradečáci, uskupení Hradečtí kantoři a Nestraníci, lidovecká Koalice pro Hradec, KSČM, ODS, strana Roma Luma, hnutí Rozvíjíme Hradec, STAN, SPD a uskupení Změna pro Hradec a Zelení.      

Ohodnoť článek

Foto archiv Růženy Divecké

Štítky Hradec Králové, politika, komunální, volby, Divecká, Růžena, Koalice pro Hradec, kandidátka, lídryně, vizitka, profil, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Drbna.cz, volební program, Božena Němcová, Hradecký demokratický klub, České vysoké učení technick

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Stojí přede mnou náročný úkol, říká kandidátka na primátorku Divecká za Koalici pro Hradec  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.