Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hnutí ANO povede do voleb v Hradci Králové krajská zastupitelka Jana Šandová

Jedničkou kandidátky hnutí ANO pro zářijové komunální volby v Hradci Králové bude krajská zastupitelka Jana Šandová. Rozhodla o tom ve středu nově ustavená místní organizace ANO v Hradci Králové. Šandová se také stala předsedkyní místní organizace. ČTK to dnes řekla krajská manažerka ANO Darina Kricnarová. V roce 2018 ANO volby v Hradci Králové vyhrálo se ziskem 24 procent hlasů.

Sedmatřicetiletá Šandová pracuje ve zdravotnictví, je rentgenologickou laborantkou. Členkou ANO je od roku 2014. V krajském zastupitelstvu pracuje ve výboru pro kulturu a v sociálním výboru a je předsedkyní redakční rady krajského časopisu U nás v kraji. Kandidáty na dalších místech za Šandovou by ANO mělo představit v květnu.

Šandová kandidovala za ANO do hradeckého zastupitelstva již v roce 2014. Tehdy byla na 12. místě kandidátky a mandát zastupitelky nezískala. Později se Šandová odstěhovala do obce Zdelov na Rychnovsku, kde v komunálních volbách v roce 2018 kandidovala na kandidátce Sdružení nezávislých kandidátů a stala se zdelovskou zastupitelkou. Po přestěhování zpět do Hradce Králové se místa zastupitelky ve Zdelově vzdala.

"Do komunálních voleb představíme kandidátku, kde budou nové tváře, připravujeme kampaň, která bude srozumitelná a bude mít jasný cíl: posunout Hradec Králové zase o kus dál. Zaměříme se na služby pro občany a dlouhodobé vize, například v oblasti kultury, životního prostředí," uvedla Šandová. Podle krajského předsedy hnutí ANO Petra Kolety by kandidátka kromě nových jmen měla nabídnout i dobrý koaliční potenciál.

Lídrem ODS pro komunální volby v Hradci Králové bude ředitel městské policie

Lídrem kandidátky Občanské demokratické strany (ODS) pro podzimní komunální volby ve stotisícovém Hradci Králové bude ředitel hradecké městské policie Miroslav Hloušek. Rozhodlo o tom v pondělí volební shromáždění hradeckých členů ODS. O pozici...

Ustavením nové organizace v Hradci Králové se ANO zabývalo od loňského prosince, kdy předsednictvo hnutí místní organizaci zrušilo kvůli špatnému fungování klubu v zastupitelstvu města. Návrh na zrušení podala krajská organizace hnutí. Pro názorové neshody loni ANO opustila hradecká zastupitelka a bývalá náměstkyně primátora za ANO Věra Pourová. Z klubu ANO pak odešel radní města Jiří Langer (nestraník za ANO). Klub ANO nebyl jednotný ani při hlasování o rozpočtu města na rok 2022.

Hradecká místní organizace má nyní podle Kricnarové pět členů a předpokládá přijímání dalších členů. Před rozpuštěním měla hradecká buňka 14 členů. Zakládajícím členem obnovené hradecké organizace se stal i poslanec za ANO z Hradce Králové Jiří Mašek, který je současně také předsedou hradecké okresní organizace ANO.

Hnutí ANO ve volbách v roce 2018 obsadilo v hradeckém zastupitelstvu 11 ze 37 míst. Koalici s nejtěsnější většinou 19 hlasů ANO vytvořilo s ODS a uskupením Změna pro Hradec a Zelení. Odchodem Změny a Zelených se však koalice na podzim 2020 rozpadla a nová nevznikla. Rada města má nyní devět členů z původních 11 a je složená ze čtyř lidí z ODS, čtyř za ANO a zástupce Změny. ODS má post primátora a jednoho náměstka, ANO má dva náměstky primátora. Náměstkyní primátora pro ekonomiku je Monika Štayrová, která kandidátku ANO ve volbách v roce 2018 vedla.

HDK a T0P 09 uzavřely koalici pro podzimní volby v Hradci Králové

Hradecký demokratický klub (HDK) a TOP 09 včera uzavřely koaliční smlouvu pro podzimní komunální volby v Hradci Králové. Jako podporovatelé jsou součástí koalice také Liberálně ekologická strana a Hradečtí patrioté. Kandidátkou na primátorku a...

Lídry pro podzimní komunální volby v Hradci Králové již mají ODS, KSČM, hnutí STAN a koalice Hradeckého demokratického klubu (HDK) a TOP 09. Lídrem ODS bude ředitel hradecké městské policie Miroslav Hloušek. Koalici HDK a TOP 09 vede prorektorka Univerzity Hradec Králové a hradecká zastupitelka Pavlína Springerová (HDK). Kandidátku KSČM povede stejně jako v roce 2018 bývalá krajská radní pro školství Táňa Šormová. Lídrem STAN bude logistik Luboš Hoker.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Jany Šandové

Štítky ČR, volby, ANO, obce, Hradec Králové, ANO 2011, komunální volby, ODS, Hradecký demokratický klub, primátor, KSČM, TOP 09, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hnutí ANO povede do voleb v Hradci Králové krajská zastupitelka Jana Šandová  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.