Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VOLBY 2022: Komunální politika je služba lidem, tvrdí jednička hnutí Rozvíjíme Hradec Holásek

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 16 politických subjektů. Jde o rekordní počet. Dnes vám představíme lídra nově vzniklého uskupení Rozvíjíme Hradec Jana Holáska.

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Hradci Králové budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů.  

Jan Holásek se v Hradci Králové narodil a strávil tady podstatnou část svého života. Bydlel zde prakticky celé dětství, prožil zde první lásky. „Jsem upřímně rád, že po letech strávených pracovně mimo Hradec, ať už doma nebo v zahraničí už mnoho let žiju a profesně působím opět tady doma v Hradci,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu. Podle jeho slov má krajská metropole obrovský potenciál.  

Holásek vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Poté studoval právo ve Velké Británii a USA. V současné době je aktivním politikem. Od roku 2018 je zastupitelem Hradce Králové. Souběžně s tím je členem Senátu Parlamentu České republiky. Do něho se dostal před dvěma lety.  

„Milí Hradečáci, naše krásné město bylo důmyslně založeno a dlouhou dobu se umísťovalo na čelních příčkách v hodnocení nejlepších míst k životu u nás. I v současnosti se tady docela pěkně žije. Všichni ale cítíme, že nejde dopředu tak, jak bychom si přáli. Nerozvíjí se v dynamickou stotisícovou metropoli evropského formátu, která by svým občanům nabídla nejen pohodový život, ale i zajímavé pracovní příležitosti, moderní životní styl a možnosti všestranného vyžití pro všechny skupiny obyvatel.  

Chybí konkrétní vize a koncepce pro jeho rozvoj, a pokud se občas objeví jejich náznak, chybí jejich důsledné prosazování. Často se stává, že zájmy města a jeho občanů nejsou chráněny. Chceme to společně změnit.  

Proto nabízíme kandidátku hradeckých osobností, které svým dosavadním působením prokázaly lásku a zájem o naše město, nezávislost a neovlivnitelnost, ale také profesní a odborné zkušenosti, které jsou připraveni nabídnout. Bude nám ctí pro naše město a pro vás, jeho občany, zodpovědně pracovat.“ 

I Jan Holásek by si v novém volebním období přál ustanovit takové vedení města, které bude spolupracovat a krajskou metropoli efektivně řídit. Jedním z cílů je například přijmutí nového územního plánu. „Přál bych si, aby se naše město rozvíjelo v moderní stotisícovou metropoli evropského formátu,“ uvedl pro redakci. 

Holásek je v současné době zastupitelem i senátorem. Podle jeho vyjádření se tyto dvě funkce velice dobře doplňují. Město má údajně větší šanci s podporou na celostátní úrovni. „Složitější je to v případě poslance, což se mě netýká, protože poslanec musí fyzicky trávit v Praze mnohem více času než senátor,“ vysvětluje Holásek.  

Volební program hnutí Rozvíjíme Hradec  

Kromě územního plánu a jeho koncepce pro další rozvoj se chce hnutí zaměřit i na další palčivá témata krajské metropole. Jedním z nich je dostupné bydlení ve městě. „Chceme se posunout v přípravě důležitých městských projektů jako je Velké náměstí,“ uvádí Holásek. Rozvíjíme Hradec by chtěl pohnout i se severní tangentou nebo rekonstrukcí železničního spojení do Prahy. Cílem je také zlepšit spolupráci s Královéhradeckým krajem.  

K rozvoji města chce Holásek přistupovat koncepčně a moderně. Hnutí si dalo za úkol vrátit krajské metropoli titul Salon republiky. „Komunální politika je pro nás služba občanům. Budeme vám naslouchat, pracovat pro vás a otevřeně komunikovat vaše názory, problémy a připomínky,“ stojí na webu nového politického subjektu.  

Kompletní volební program hnutí Rozvíjíme Hradec si můžete přečíst zde.  

Kandidátní listiny registračnímu úřadu podaly hnutí ANO 2011, Česká pirátská strana, ČSSD, uskupení Demokratická strana zelených - Za práva zvířat - sdružení DSZ - Za práva zvířat a NK, uskupení Hradec rozumem, koalice Hradecký demokratický klub (HDK) a TOP 09 s podporou Hradeckých patriotů a LES, uskupení Hradečáci, uskupení Hradečtí kantoři a Nestraníci, lidovecká Koalice pro Hradec, KSČM, ODS, strana Roma Luma, hnutí Rozvíjíme Hradec, STAN, SPD a uskupení Změna pro Hradec a Zelení.  

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | archiv Jana Holáska

Štítky Jan Holásek, Rozvíjíme Hradec, politika, komunální, volby, vizitka, lídr, kandidátka, program, zastupitelstvo, Hradec Králové, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Drbna.cz, Demokratická strana zelených, Hradecký demokratický klub, Právnická fakulta Univ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Komunální politika je služba lidem, tvrdí jednička hnutí Rozvíjíme Hradec Holásek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.