Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Podvodníci v hradeckém kraji opět úřadovali. Muže z Jičína okradli o 2,6 milionu korun

On-line podvodníci v Královéhradeckém kraji úřadují ve velkém a způsobují milionové škody. Poslední obětí se stal sedmašedesátiletý muž z Jičína, který chtěl investovat do kryptoměn. Nakonec přišel o 2,6 milionu korun.

Tento příběh začal celkem nenápadně na jednom internetovém vyhledávači. Muže zaujala reklama s nabídkou investic. Následně se mu ozval údajný pracovník společnosti, které reklama patřila. „S vidinou výdělku dbal poškozený přesvědčivých pokynů falešného pracovníka, který mu s investicemi pravidelně radil,“ uvedla na webu policie mluvčí policie Eliška Majerová.  

Následně si podvedený nainstaloval program pro vzdálenou správu počítače. Software s názvem AnyDesk byl údajně potřeba k založení bitcoinového účtu. Což nebyla pravda. Ten si může každý člověk založit samostatně.  

„Tímto způsobem získal pachatel vzdálený přístup k jeho počítači a tím i k jeho účtu. Podvedený muž umožnil podvodníkovi přes dálkový přístup provádět z jeho účtu finanční transakce, které osobně potvrzoval ze svého mobilního telefonu,“ uvedla mluvčí. Postupně si podvodník poslal 2,6 milionu korun.  

Dopadnout pachatele je v podobných případech velice složité. Jde především o rychlost a množství důkazů, které se podvedeným podaří o dotyčném získat. Podvodníkovi za jeho chování hrozí dva až osm let ve vězení.  

„Nikomu nesdělujte své osobní údaje a nezasílejte ofocené osobní doklady. Nesdělujte údaje z platební karty, kódy a nepotvrzujte platby, které realizuje někdo jiný. Buďte obezřetní a chraňte své finanční prostředky. Nedůvěřujte nepřiměřeně výhodným nabídkám pro zhodnocení svých peněz,“ radí policie.  

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto fancycrave1 | Pixabay

Štítky policie, krimi, podvod, kryptoměna, Jičín, miliony, důvěra, AndyDesk, Královéhradecký kraj, AnyDesk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci v hradeckém kraji opět úřadovali. Muže z Jičína okradli o 2,6 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.