Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Útočník Pavlík se vrací do Hradce Králové, pokračovat v týmu bude zkušený Koukal

Vedení hokejistů Hradce Králové uzavřelo smlouvu s Radovanem Pavlíkem, který v klubu dlouhodobě působil, než odešel během ročníku 2020-2021 na hostování do Liberce. Minulou sezonu pak odehrál v dresu Brna. Nový kontrakt si vysloužili i zkušený Petr Koukal a mladý útočník Matěj Morong. Smlouvy všech tří útočníků jsou dvoucestné a vedle extraligových Východočechů tak mohou hájit i barvy prvoligového Kolína. Klub o nich informoval na svém webu.

Čtyřiadvacetiletý Pavlík se pod Bílou věží pokusí znovu nastartovat kariéru. "Radek projevil zájem se vrátit zpět do našeho klubu. Uvědomuje si, že poslední dva roky nebyly ze sportovního hlediska ideální a rád by se pokusil o jakýsi restart své kariéry. Chceme mu jako našemu odchovanci dát šanci a vzhledem k dvoucestné smlouvě ho můžeme použít i v Kolíně. Uvidíme, kde bude v průběhu sezony působit. Bude záležet především na jeho výkonnosti," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Převážně do týmu prvoligového Kolína počítá s devětatřicetiletým Koukalem. "Chtěli jsme Petra i nadále udržet v organizaci a i on chce ještě pokračovat ve své kariéře. Výsledkem byla poměrně rychlá dohoda a uzavření nové dvoucestné smlouvy. Rádi bychom, aby Petr primárně využil svoje zkušenosti v Kolíně, kde by měl hrát klíčovou roli, a v případě potřeby ho můžeme použít i pro naše A-mužstvo," uvedl k prodloužení angažmá mistra světa z roku 2010 Kmoníček.

Zkušenosti s kolínským dresem už má dvacetiletý Morong a trenéři na něho chtějí spoléhat i nadále, zároveň má ale otevřené dveře i do extraligového celku. "I když jsme od Matěje čekali v této sezoně více, myslíme si, že je v něm potenciál dostat se do extraligového A-týmu. I proto jsme s ním uzavřeli roční kontrakt s roční opcí," vysvětlil Kmoníček.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mountfield HK | Zdroj ČTK

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Mountfield HK, hokej, sezona, posila, tým, manager, Kmoníček, Koukal, útočník, Pavlík, Petr Koukal, Radovan Pavlík, Mountfield Hradec Králové, TJ SC Kolín, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, kariéra, Aleš Kmoníček, B

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník Pavlík se vrací do Hradce Králové, pokračovat v týmu bude zkušený Koukal  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.