Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradečtí strážníci dostanou nová auta i stovku nových zbraní. Půjde o pistole CZ P-10

Strážníci Městské policie Hradec Králové dostanou dvě nové Škodovky a sto kusů střelných zbraní od České zbrojovky. Za nová auta zaplatí hradecká radnice 1,14 milionu korun, za zbraně 1,26 milionu. Stejný druh objednaných zbraní se vyrábí i pro civilní trh.

Podle hradecké radnice by současné zbraně městských strážníků čekala nákladná a složitá repase. Proto se rozhodlo o pořízení zbraní nových. „Na tuto obměnu bude navazovat vybudování zbrojních skladů v objektu městské policie Delen a na služebně Benešova třída. Tím odpadnou přejezdy mezi objekty městské policie při střídání směn, respektive při odzbrojování a vyzbrojování strážníků,“ doplnil k tiskové zprávě ředitel městské policie Miroslav Hloušek.  

Strážníci dostanou celkem 85 pistolí CZ P-10 C a 15 kusů CZ P-10 S, které vyrábí Česká zbrojovka z Uherského Brodu. Obě pistole se dodávají i pro civilní trh. Verze C označuje kompaktní velikost, do které se vejde 16 nábojů (pz. redakce: 15 do zásobníku, jeden do komory). Zbraň je vybavená pojistkou spouště, pojistkou táhla spouště a také blokací úderníku. Nová pistole CZ P-10 C se pro civilní trh prodává za 17 490 korun.  

Druhá verze označena písmenem S je o poznání menší. Jde o takzvaný subcompact s kapacitou zásobníku 12 nábojů. 13. náboj lze nabít přímo do komory. Tato verze je vybavená stejnými bezpečnostními prvky jako jeho větší sestra. Na civilním trhu se prodává za stejnou cenu. Obě zbraně se v základní verzi vyrábí v ráži 9 mm Luger.  

„Pokud chceme kvalitu městské policie udržet, je třeba naše strážníky pořádně vybavit,“ vysvětluje primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). Podle jeho slov hradečtí strážníci odvádí skvělou práci. A to jak v rámci svých pracovních povinností, tak při mimořádných událostech.  

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Lukeš

Štítky CZ P-10 C, CZ P-10 S, pistole, Česká zbrojovka, vybavení, auto, zbraň, Hradec Králové policie, strážník, město, městská, obecní policie, Česká zbrojovka Uherský Brod, ŠKODA AUTO a.s., Hradec Králové, Alexandr Hrabálek, ODS, Uherský Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí strážníci dostanou nová auta i stovku nových zbraní. Půjde o pistole CZ P-10  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.