Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nová parkovací místa, pouliční osvětlení i bezpečnější přechody. Lidé určují novou podobu sídliště v Trutnově

Radnice v Trutnově se chce pustit do revitalizace sídliště Zelená Louka. Nový nádech má dostat veřejné prostranství a pozemky, které patří městu. O budoucí podobě sídliště může rozhodnout sama veřejnost. A to prostřednictvím ankety na webu města. Na sídlišti v současnosti žije kolem 6,3 tisíc lidí.

Anketu místní naleznou na stránkách mapy.trutnov.cz. V sekci veřejný prostor se objevila nová záložka s názvem Zelená Louka. „Vyplnění je velmi snadné. Po otevření formuláře lidé zapíchnou pomyslný špendlík do mapy a označí vybrané místo,“ napsala v tiskové zprávě zpracovatelka projektu Dominika Potužáková. Systém se následně zeptá na několik otázek.  

Jde pouze o první fázi průzkumu. Druhá část začne na přelomu května a června. Součástí bude prohlídka terénu a vyplnění dotazníku, který bude pro místní v tištěné formě i on-line. „Zapojení veřejnosti do průzkumu nám velice pomůže. Čím více informací mít budeme, tím přesnější budou podklady pro zpracování studie,“ řekl starosta Trutnova Michal Rosa (ODS).  

Revitalizace bude probíhat v několika následujících letech  

Průzkum má být kompletně hotový do konce letošního roku. Jeho výsledky radnice zveřejní. „Je to rozsáhlé území. Historicky se tato obytná čtvrť formulovala až do současné podoby. Bohužel už ale nevyhovuje aktuálním trendům,“ říká starosta. Už v minulosti starosta řekl, že by měl projekt počítat především s přírodou. Ta sídliště obklopuje ze dvou stran.  

Prostranství Zelené Louky se rozkládá podél Krkonošské ulice od vlakové zastávky až po místní hřbitov. Součástí sídliště je několik autobusových zastávek, restaurací, pobočka České pošty a obchod společnosti Kaufland.  

Noční osvětlení, přechody pro chodce i parkování  

Do systému už lidé zanesli několik konkrétních požadavků. Nejčastěji poukazují na nedostatek parkovacích míst. „Parkoviště věčně plné. Vzhledem k absenci pruhů se stává, že se nedá vyjet nebo projet,“ stojí v jednom konkrétním požadavku na webu města. Jeho autor poukazuje na problém ve Zvonkově ulici. Na stejném místě lidé řeší i nedostatečnou kapacitu kontejnerů nebo pouliční osvětlení. 

Další podměty směřují například k chybějícímu přechodu pro chodce na křižovatce ulic Horská a Svornosti. Lidem by se také líbilo více laviček a zeleně podél nábřeží řeky Úpy nebo nové hřiště v Chrpové ulici.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magyar | Pixabay

Štítky Zelená Louka, Trutnov, sídliště, revitalizace, veřejnost, anketa, mapa, aplikace, rekonstrukce, veřejné, prostranství, osvětlení, parkování, Michal Rosa, ODS, Kaufland, Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová parkovací místa, pouliční osvětlení i bezpečnější přechody. Lidé určují novou podobu sídliště v Trutnově  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.