Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradec Králové začal s přípravou na osmisté výročí města. Slavit se bude za tři roky

Štěstí přeje připraveným. Osmisté výročí bude mít Hradec Králové až za tři roky, ale s přípravou oslav se začalo už tento týden. Vznikl výbor, který bude mít celou událost na starosti. Členy jsou současní a předchozí hradečtí primátoři města, hejtmani Královéhradeckého kraje a další významné osobnosti města z kulturní a duchovní oblasti.

„Pozvali jsme současné i předchozí představitele města, kraje a další důležité významné osobnosti města, abychom mohli společně oficiálně zahájit přípravy oslav osmistého výročí našeho města. Je mi potěšením, že všichni přítomní přijali nabídku členství v čestném výboru příprav těchto výjimečných událostí, které město v roce 2025 čekají,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

Oslavy se uskuteční v roce 2025, tedy 800 let od doby, kdy Přemysl Otakar I. vydal listinu, jíž zdejším obyvatelům potvrzuje darování osady Vesce. V této listině je Gradec prvně označen jako město. 

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, Gradec, oslava, 800, let, skupina, příprava, výročí, kultura, společnost, Královehradecký, kraj, Královéhradecký kraj, Alexandr Hrabálek, ODS, Vesce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

J M

Chtěl bych doplnit, že je v té listině sice označen prvně jako město, ale neznamená to, že město bylo založeno v roce 1225. V té listině je dosud nejstarší DOCHOVANÁ zmínka Hradce jako o městě.

Pondělí, 21. března 2022, 12:25Odpovědět

Hradec Králové začal s přípravou na osmisté výročí města. Slavit se bude za tři roky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.