Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Děti mají pololetní volno. Žákům z Hradce Králové na něj navazují jarní prázdniny

Ačkoli vysvědčení si převzali už v pondělí, žáci základních a středních škol po celé republice mají pololetní prázdniny až dnes. Některým z nich na jednodenní volno navazují rovnou i týdenní jarní prázdniny. Týká se to například dětí z Hradce Králové. Termín jarních prázdnin je rozdělen podle okresů a poslední žáci budou mít volno v týdnu od 14. března.

Jako první si letošní volno užijí žáci a studenti z okresů Kroměříž, Uherské Hradiště, Vsetín, Zlín, Praha-východ a západ, Mělník, Rakovník, Plzeň-město, Plzeň-sever, Plzeň-jih, Hradec Králové, Teplice a Nový Jičín.

Letošní prázdniny už budou v mírnějším režimu než ty loňské a rodiny s dětmi budou mít víc možností kam vyrazit. Před rokem touto dobou platit kvůli covidu-19 nejpřísnější stupeň opatření. Byla zavřená lyžařská střediska, ale i divadla, kina, muzea, vnitřní sportoviště nebo bazény. Byly taky zakázány všechny kulturní akce.

Současná pravidla rodičům s dětmi nabízí širší škálu možností, jak jarní prázdniny strávit. Na horách navíc panují dobré sněhové podmínky. Od pondělí do čtvrtka tam připadlo místy i čtyřicet centimetrů sněhu, což je největší sněhová nadílka letošní zimy. Lidé tak mohou vyrazit na hory na sjezdovky i na běžky.

Lyžařské areály v hradeckém kraji hlásí nejlepší podmínky sezony

Lyžařská střediska v Krkonoších a v Orlických horách v Královéhradeckém kraji hlásí nejlepší podmínky této zimní sezony. Lyžaři mají k dispozici více než 70 kilometrů sjezdovek a desítky běžkařských tras. Vítají, že od 9. února nebudou muset...

Od příští středy 9. února podle rozhodnutí vlády skončí i povinnost prokazovat se certifikátem o očkování nebo o prodělaném koronaviru.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, jarní prázdniny, pololetní prázdniny, volno, opatření, hory, lyže, sněhové podmínky, okres, Zlín, Kroměříž, Uherské Hradiště, okres Praha-východ, Mělník, Vsetín, Rakovník, okres Plzeň-sever

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti mají pololetní volno. Žákům z Hradce Králové na něj navazují jarní prázdniny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.