Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lyžařské areály v hradeckém kraji hlásí nejlepší podmínky sezony

Lyžařská střediska v Krkonoších a v Orlických horách v Královéhradeckém kraji hlásí nejlepší podmínky této zimní sezony. Lyžaři mají k dispozici více než 70 kilometrů sjezdovek a desítky běžkařských tras. Vítají, že od 9. února nebudou muset kontrolovat certifikát o očkování nebo o prodělané nákaze. Areály si od toho slibují větší zájem návštěvníků. V pondělí 7. února začínají jarní prázdniny.

Ve Špindlerově Mlýně se dnes lyžovalo na 24 kilometrech sjezdovek. Za plného provozu středisko nabízí 27 kilometrů sjezdových tratí. "V poslední době napadlo 40 centimetrů přírodního sněhu. Díky tomu se nám povedlo otevřít části areálu, které byly v omezeném provozu nebo nebyly v provozu vůbec. Podmínky jsou skvělé, nejlepší za celou sezonu," řekl manažer Skiareálu Špindlerův Mlýn Adam Svačina.

Na své si přijdou i běžkaři, v okolí střediska mají upraveny desítky kilometrů tratí. "Vítáme, že vláda s účinností od 9. února zrušila prokazování se certifikátem o očkování nebo prodělané nemoci. Usnadní se tím i nákup skipasů," řekl Svačina.

V Labském dole v Krkonoších je 1,4 metru sněhu. Na začátek února jde o nadprůměr

V Labském dole v Krkonoších vědci ze Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) naměřili 1,4 metru sněhu. Na začátku února jde o nadprůměrnou hodnotu. V odlehlé části krkonošského údolí, v lokalitě Schustlerova zahrádka na úpatí lavinové dráhy,...

Ve SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou se lyžuje ve všech šesti areálech, od Černé hory přes Pec a Černý Důl až po Malou Úpu. Lyžaři ve SkiResortu mohou využít na jeden skipas více než 45 kilometrů sjezdovek.

"Díky čerstvému sněhu, který napadl tento týden se aktuálně lyžuje na prašanu a na sjezdovkách je téměř metr sněhu. Skvělé podmínky by měly vydržet i na víkend a začátek jarních prázdnin," řekla dnes ČTK mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Pro přejezd mezi areály SkiResortu mohou lyžaři využít bezplatné skibusy i lyžařský přejezd SkiTour mezi areály Černá hora a Pec pod Sněžkou. Pro běžkaře je upraveno 62 km tratí na vrcholu Černé a Světlé hory a Pece pod Sněžkou. V Krkonoších se lyžuje i v menších a níže položených areálech, jako třeba v Mladých Bukách nebo v Prkenném Dole.

Kvalitní lyžování nabízejí i střediska v Orlických horách. Například v Deštném leží na sjezdovkách 80 až 130 centimetrů přírodního a technického sněhu. "Podmínky jsou vynikají, zimní pohádka," řekl Petr Prouza ze zdejšího skiareálu. Na hřebenech Orlických hor je okolo 90 cm sněhu. Běžkaři tam mají k dispozici desítky kilometrů upravovaných tras.

V Krkonoších po sněžení stouplo nebezpečí lavin na nejzrádnější třetí stupeň

Lavinové nebezpečí v Krkonoších po sněžení v minulých dnech dnes stouplo ze druhého na třetí stupeň z pětibodové škály. Při třetím stupni je lavinové nebezpečí značné a túry terénem vyžadují velkou opatrnost. Situace na horách při třetím stupni...

V Krkonoších ve středu poprvé v této zimní sezoně stouplo lavinové nebezpečí po sněžení v minulých dnech ze druhého na třetí stupeň z pětibodové škály. Při třetím stupni je lavinové nebezpečí značné a túry terénem vyžadují velkou opatrnost. Situace na horách při třetím stupni je označována za velmi zrádnou.

Na hřebenech Krkonoš je 80 až 120 centimetrů sněhu, za posledních 24 hodin napadlo deset centimetrů sněhu v kombinaci s silným větrem. Podle horské služby za poslední dobu napadl až metr sněhu v kombinaci s silným SZ větrem. Více sněhu je uloženo na závětrných svazích, žlabech a odtrhových zónách, uvedla na webu horská služba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto skiareal.cz

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, kraj, Krkonoše, Orlické hory, lyžování, sjezdovka, sníh, podmínky, dobré, Královéhradecký kraj, jarní prázdniny, Špindlerův Mlýn, lyžařské středisko, běh na lyžích, Pec pod Sněžkou, Černá hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v hradeckém kraji hlásí nejlepší podmínky sezony  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.