Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O malé ježky, kteří by bez pomoci nepřežili zimu, se starají děti ve školách. Zapojily se do projektu KRNAP

Do projektu Bodinka u nás, se kterým přichází Správa KRNAP, se letos zapojilo čtrnáct krkonošských a podkrkonošských škol. Děti z těchto škol dostanou možnost pečovat přes zimu o ježka ze Záchranné stanice pro hendikepovaná zvířata. Projekt je učí zodpovědnosti, kladnému vztahu ke zvířeti a žáci tím zároveň pomáhají malému ježkovi přečkat zimu, kterou by bez pomoci lidí nepřežil.

Pracovníci Správy KRNAP pořádají tuto akci každoročně už sedmnáct let a má velký úspěch, takže se k ní i letos opět vrací. Do škol, které se do projektu zapojily, odborníci dovezou ježky ze Záchranné stanice pro hendikepovaná zvířata Správy KRNAP ve Vrchlabí. Děti se pak o ně přes zimu starají pod odborným dohledem správců a na jaře je opět vrátí do volné přírody.

Odborníci nejprve dětem vysvětlí, jak se o ježka mají starat a čím ho krmit. Děti si vyslechnou přednášku o životě ježků v přírodě a pak už jsou ježci v jejich rukou. Musejí jim čistit pelíšek, krmit je a vážit. Do „Deníku naší Bodlinky“ zapisují důležité údaje o péči, kterou ježkovi poskytnou, o jeho zdravotním stavu a o tom, co dělá,“ vysvětluje mluvčí KRNAP Radek Drahný. V průběhu zimy pak na pravidelné kontroly jezdí odborníci ze Správy KRNAP.

Projekt Bodlinka u nás děti učí zodpovědnému přístupu, péči o zvíře a budování si kladného vztahu ke všemu živému. Zároveň pomáhají malému ježkovi přečkat zimu, kterou by bez pomoci lidí nepřežil. Vypouštění ježků do volné přírody proběhne v závislosti na počasí v druhé polovině dubna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Krkonoše, KRNAP, příroda, ježek, škola, děti, žáci, péče, projekt, spolupráce, Správa Krkonošského národního parku, Krkonošský národní park, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O malé ježky, kteří by bez pomoci nepřežili zimu, se starají děti ve školách. Zapojily se do projektu KRNAP  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.