Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Požár bytu v Jičíně skončil tragicky. Jedna z žen byla ve vážném stavu převezena do Prahy, druhá zemřela

Hasiči, záchranka i vrtulník. Takový pohled se naskytl všem, kteří se včera odpoledne ocitli ve Školní ulici v centru Jičína. K požáru bytu vyjely tři jednotky hasičů. Na místo musela i záchranná služba, která si nakonec vyžádala vrtulník pro teprve čtrnáctiletou dívku. Ta byla v kritickém stavu přepravena do Prahy. Druhá jednaosmdesátiletá žena zemřela.

„Z bytu jsme dostaly dvě osoby. Obě byly předány do péče zdravotníků,“ potvrdila mluvčí hasičů Martina Götzová. Na místo požáru musely dorazit i čtyři výjezdové skupiny záchranářů. Nakonec na místě zasahovaly dvě záchranné posádky s lékařkou a také vrtulník, který přiletěl z Hradce Králové.  

Z bytu se obě ženy dostaly ve vážném zdravotním stavu. „Od počátku byl jejich stav vážný a obě musely být našimi posádkami ihned resuscitovány,“ řekl mluvčí záchranářů Ivo Novák. Resuscitací se nakonec podařilo obnovit srdeční tep u čtrnáctileté dívky. Záchranáři ji proto naložili do vrtulníku a transportovali do nemocnice v Praze. Během předání byla napojena na plicní ventilaci ve vážném, ale stabilizovaném stavu.  

„Resuscitace druhé z žen byla bohužel neúspěšná. Zasahující lékařka musela konstatovat smrt,“ doplnil mluvčí záchranářů.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lukáš Müller

Štítky Jičín, tragédie, požár, vrtulník, transport, dívka, Praha, hasiči, záchrana, Ivo Novák, Hradec Králové, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár bytu v Jičíně skončil tragicky. Jedna z žen byla ve vážném stavu převezena do Prahy, druhá zemřela  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.