Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Požár bytového domu ve Špindlerově Mlýně způsobil škodu šest milionů

Předběžnou škodu šest milionů korun způsobil dnes nad ránem požár bytu ve Špindlerově Mlýně na sídlišti Bedřichov. Na twitteru to uvedli hasiči Královéhradeckého kraje. Z panelového domu evakuovali 16 lidí včetně dětí. Jeden člověk z hořícího bytu se lehce popálil a záchranáři jej ošetřili na místě. Hasiči požár zlikvidovali v 5:45, kolem 7:00 se lidé mohli začít vracet do svých bytů. Příčinu ohně hasiči vyšetřují.

Požár zasáhl byt v posledním šestém patře. "Už při příjezdu hasičů bylo viditelné plamenné hoření, požárem byl zasažen celý byt," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Pod kontrolu dostali hasiči požár po 40 minutách. Následně zakouřený byt hasiči odvětrali a termokamerou byt i okolní byty zkontrolovali. V silně zakouřené budově hasiči zasahovali v dýchací technice.

Na likvidaci požáru hasiči nasadili osm jednotek, z toho dvě přijely z Jilemnice v Libereckém kraji. Původně hasiči do Špindlerova Mlýny vyslali z Hradce Králové i evakuační autobus, ale cestou do hor jej odvolali.

"Dočasné útočiště našli evakuovaní obyvatelé na hasičské zbrojnici špindlerovských dobrovolných hasičů, kam byli převezeni ve spolupráci s městskou policií. Nyní pouštíme většinu z nich zpět do bytů," uvedli v 7:00 hasiči na twitteru. V ohledání místa požáru budou vyšetřovatelé pokračovat přes den.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, požár, zranění, Trutnovsko, Špindlerův Mlýn, Královéhradecký kraj, Bedřichov, Liberecký kraj, Jilemnice, Hradec Králové, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár bytového domu ve Špindlerově Mlýně způsobil škodu šest milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.