Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

K obědu láhev vodky a pak spanilá jízda Jičínem. Řidič nadýchal přes dvě promile

Policejní hlídka v Jičíně dostala oznámení o muži, který se posilnil lahví vodky, usedl za volant a vydal se do ulic města. Policisté ho pronásledovali a na ulici Popovická zastavili. Muž se k požití alkoholu před jízdou přiznal a ve zkráceném řízení si ještě ten den vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až tři roky vězení.

Na policii se ve středu 8. prosince krátce po poledni obrátil jeden z občanů, který si všiml muže popíjejícího u vlakového nádraží. Ten zahodil prázdnou lahev od vodky, nasedl do vozidla značky Citroen a následně se vydal do ulic Jičína. Přivolaná hlídka muže pronásledovala a na ulici Popovická řidiče zastavila. „Policisté třiatřicetiletého muže vyzvali k předložení všech dokladů a k provedení dechové zkoušky. Muž nadýchal přes 2 promile a k požití alkoholu před jízdou, konkrétně vodky, se doznal“, popsala událost policejní mluvčí Eliška Majerová.

Hlídka muži zabavila řidičák a převezla ho na služebnu. Tam mu, ve zkráceném řízení ještě tentýž den, bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky za mřížemi“, dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Štítky alkohol, řidič, Jičín, policie, řidičák, doprava, vězení, Královéhradecký kraj, silnice, nebezpečí, krimi, vodka, Citroën

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K obědu láhev vodky a pak spanilá jízda Jičínem. Řidič nadýchal přes dvě promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.