Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Neřidič pod vlivem drog s pistolí v přihrádce, takový byl „úlovek“ hradecké policie

Tři policejní hlídky zaměstnal v úterý dopoledne řidič vozidla značky Seat, který jel po dálnici směrem na Hradec Králové. Upozornil na sebe nebezpečnou jízdou a panovala obava, že by mohl být pod vlivem alkoholu nebo drog, což se potvrdilo. Řidičský průkaz neměl, zato mu v kastlíku nechyběla plynová pistole.

V úterý dopoledne přijala policie na lince 158 oznámení, že po dálnic směrem na Hradec Králové se pohybuje nebezpečný řidič. „Na místo okamžitě vyrazily tři policejní hlídky, kterým se podařilo podezřelé vozidlo během půl hodiny od nahlášení společnými silami na silnici I/33 kousek za Trotinou zastavit“, uvedla policejní mluvčí pro Královéhradecko Iva Kormošová.

Policie měla podezření, že muž by mohl být pod vlivem alkoholu nebo drog a že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Panovala taky obava, že by u sebe mohl mít zbraň a klást odpor. „Policisté použili donucovací prostředek hrozbu střelnou zbraní“, upřesnila postup zásahu mluvčí.

Na policejní výzvu posádka vozu vystoupila. Při tom si ale strážníci všimli odložené zbraně v kastlíku auta. Jednalo se o plynovou pistoli.

Nikdo z posádky vozu sice nebyl v celostátním pátrání, ale 43letetému řidiči hrozí obvinění hned ze tří přestupků. Nevlastní řidičský průkaz a má 12 záznamů o zákazu řízení. Orientační test na drogy u něj prokázal přítomnost amfetaminu a metanfetaminu. Lékařské vyšetření ale odmítl.


Muž se tedy bude zpovídat správnímu úřadu z řízení bez řidičského oprávnění, řízení pod vlivem omamných a psychotropních látek a z držení zbraně pod vlivem OPL“, upřesnila Kormošová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, policie, řidič, Iva Kormošová, plynová pistole, drogy, obvinění, řidičský průkaz, přestupek, celostátní pátrání, droga, Hradec Králové, SEAT, Trotina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neřidič pod vlivem drog s pistolí v přihrádce, takový byl „úlovek“ hradecké policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.