Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Začal Týden vzdělávání dospělých. Akce, která má motivovat k celoživotnímu učení a rozvoji

V Královéhradeckém kraji začal Týden vzdělávání dospělých. Jedinečná možnost pro všechny, kteří už nejsou školou povinní, ale chtějí se dál rozvíjet a vzdělávat. Program se se odehrává v prostorách úřadu práce, přímo u zaměstnavatelů a vzhledem ke covidové situace částečně i v on-line prostředí. Lidé se mohou zapojit v Hradci Králové, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou nebo Trutnově až do pátku 12. listopadu.

Celoživotní vzdělávání a učení se je nikdy nekončící proces. Jsem velice rád, že kraj a krajské instituce se na Týdnu vzdělávání dospělých mohou podílet,“ uvedl na úvod zahajovací konference radní pro oblast regionálního rozvoje, evropských grantů a dotací Adam Valenta.

Týden vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji je tradiční podzimní akce, kterou realizuje Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové s Kontaktními pracovišti ÚP ČR v Jičíně, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a Trutnově. Letos se tato oblíbená vzdělávací akce koná už po jedenácté. Loňský ročník zhatila covidová epidemie. Letos se lidé mohou zapojit do různých workshopů, tvůrčích dílen, seminářů a přednášek v prostorách úřadů práce okresních měst až do 12. listopadu. Program se odehraje v online prostředí i v prezenční formě také přímo u zaměstnavatelů a nabídne mnoho inspirace, informací a nových podnětů.

Nabídka kurzů je opravdu pestrá. Například Střední škola gastronomie a služeb Nová Paka připravila ukázkové hodiny výroby zákusků a pečiva ve svých cukrářských a pekařských dílnách. Společnost PCstorm zájemcům představí možnosti aplikací od společnosti Google a Základní kynologická organizace Probluz pořádá kurz canisterapie.

Účast na všech akcích je pro návštěvníky zdarma a na některé kurzy je lepší udělat si rezervaci.  Kompletní program ukázkových hodin, dnů otevřených dveří i dalších vzdělávacích akcí naleznete na stránkách www.tydenvzdelavanidospelychkhk.cz. Týden vzdělávání dospělých má za cíl seznámit zájemce z řad veřejnosti s možnostmi celoživotního vzdělávání a motivovat k učení i v pokročilejším věku. Zároveň chce nabídnout konkrétní příležitosti dalšího vzdělávání v kraji.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, vzdělávání, motivace, program, zaměstnavatel, škola, kurzy, workshop, přednáška, úřad práce, učení, Úřad práce České republiky, Hradec Králové, Trutnov, Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Česko, Google, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začal Týden vzdělávání dospělých. Akce, která má motivovat k celoživotnímu učení a rozvoji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.