Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Dolním Lánově na Trutnovsku hořela hala se senem. Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů, přesto objekt lehl popelem

Hasičské jednotky z Vrchlabí i Trutnova vyjížděly ve večerních a nočních hodinách k požáru v Dolním Lánově na Trutnovsku. Hořela tu hala, ve které bylo uskladněné seno. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Škoda byla předběžně vyčíslena na dva a půl milionu korun.

Hasiči vyjeli k nahlášenému požáru okolo sedmé hodiny večerní. Hořela skladovací hala o rozměrech zhruba 40krát 20 metrů s uskladněným senem. „Hospodářská zvířata ani zemědělské stroje v hale nebyly, stejně tak žádný člověk“, uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Osm jednotek hasičů kolem půlnoci požár lokalizovalo. Vzhledem k tomu, že v hale byla sláma a rozsah škod byl velký, musel se nechat vnitřek haly kontrolovaně dohořet. „Zasahující hasiči prováděli hasební zásah zvenčí objektu a ochlazovali okolí, aby nedošlo k rozšíření plamenů na okolní haly. Hasební voda byla dovážena na místo kyvadlově, bylo zřízeno také čerpací stanoviště“, dodala mluvčí.

Kolem jedné hodiny ranní se zasahující jednotky začaly pomalu stahovat. Požářiště ale zůstalo pod neustálým dohledem a teď už je v rukou vyšetřovatelů, kteří budou zjišťovat příčinu vzniku požáru. Škoda je předběžně odhadnuta asi na dva a půl milionu korun.

Při požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanic Vrchlabí a Trutnov a JSDH Hostinné, Rudník – Arnultovice, Vrchlabí 3 - Podhůří, Černý Důl – Čistá, Lánov a Horní Lánov.

Druhý stupeň poplachu, který byl v Lánově vyhlášen znamená, že se zásahu účastní do deseti hasičských jednotek. Nejzávažnější je čtvrtý stupeň, který se ale týká jen mimořádných událostí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, Dolní Lánov, Trutnovsko, hasiči, požár, hala, seno, Martina Götzová, škoda, jednotky, HZS Královéhradeckého kraje, okres Trutnov, Vrchlabí, Trutnov, Lánov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dolním Lánově na Trutnovsku hořela hala se senem. Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů, přesto objekt lehl popelem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.