Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam o víkendu? Za duchy, zvířaty, sportem i na pomoc Potravinové bance Hradec Králové

Tento víkend můžete s rodinou vyrazit na tradiční Týden duchů, za sportem nebo s dětmi za strašidly a duchy. Další možností může být benefiční akce a koncert na pomoc Potravinové bance Hradec Králové. Hradecká Drbna přináší přehled tipů na dnešní odpoledne a víkend.

Týden duchů v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem 

Od soboty 22. až do neděle 31. října pořádá Zoologická zahrada ve Dvoře Králové tradiční akci Týden duchů. Pro návštěvníky je připraveno celkem deset tun dýní, které mohou vydlabat a umístit na jakékoli místo v areálu zahrady. „Každý další den tak bude výzdoba safari parku jiná a bohatší," řekl mluvčí zoo Michal Šťastný. Oficiální program začíná zítra v 11:00. 

Dvorská zahrada pořádá Týden duchů. Připraveno je deset tun dýní

Safari Park Dvůr Králové nad Labem zaplní od soboty při tradičním Týdnu duchů kolem deseti tun dýní. Návštěvníci zahrady si z nich budou moci do neděle 31. října vydlabat dýňová strašidla. Vrcholem Týdne duchů, který je inspirovaný anglosaskou...

Podpora Potravinové banky Hradec Králové 

V sobotu od 17:00 se v nové sportovní hale v Třebši koná akce pro hradeckou Potravinovou banku. „Její součástí bude koncert kapely Nadoraz, vystoupení A-teamu mažoretek, exhibice malých boxerů a následné promítání filmu Deníček moderního fotra,“ říká Ilona Dvořáková z pořadatelského týmu. Vstupné je dobrovolné a kompletně celý výtěžek bude věnován Potravinové bance.  

Potravinová banka Hradec Králové pomáhá lidem v nouzi darováním potravin charitativním organizacím v Královéhradeckého kraje, které je pak rozdávají jednotlivým osobám a rodinám. Potraviny získává darem od prodejců, výrobců a ze sbírek. 

Továrna na utopii v hradeckém Divadle Drak  

V sobotu i neděli bude přístupná unikátní výstava Labyrintu Divadla Drak. Výstava s názvem Továrna na utopii je věnovaná utopickým motivům v díle Karla Čapka. Volně navazuje na autorskou inscenaci R.U.R 2.0, která vznikla u příležitosti stoletého výročí uvedení legendárního Čapkova dramatu R.U.R. právě v Hradci Králové. 

V Labyrintu Divadla Drak se otevře nová interaktivní rodinná výstava Továrna na utopii

Čapkovský rok vyvrcholí v Divadle Drak na podzim rodinnou interaktivní výstavou s názvem Továrna na utopii. Výstava věnovaná utopickým motivům v díle Karla Čapka volně navazuje na autorskou inscenaci R.U.R 2.0, která vznikla u příležitosti...

Pohádkoterapie Abrakadabra pro děti 

Malé děti mohou čtenáři Hradecké Drbny vzít na Pohádkoterapii Abrakadabra do Dvora Králové nad Labem. Děti si zahrají košťatovou, ochutnají dýňovou limonádu a vytvoří netradiční halloweenskou výzdobu. Těšit se mohou i na duchy, strašidla a čarodějnice. Sobotní program začíná už ve 13:45 v knihovně Slavoj.  

Závod mezi Náchodem a Hronovem  

V sobotu se koná už 63. ročník tradičního silničního běhu Hronov – Náchod. Desítky závodníků na trať vyběhnou v 11:00 a vydají se na téměř devět kilometrů dlouhou trasu. Cílem je náměstí TGM v Náchodě. Závodníky z cíle zpět na start dopraví připravené autobusové spoje.  

Za dalším sportem…  

V rámci nejvyšší hokejové soutěže můžou fanoušci vyrazit na dnešní zápas Hradce Králové a Liberce. Utkání začíná na ledě pod Bílou věží v 18:00. Mountfield se pokusí Bílým tygrům oplatit poslední porážku. „Víme, jak je to kvalitní tým, což nám ukázal v přípravě a prvním extraligovém kole. Určitě nic nepodceníme,“ říká hradecký hokejista Jakub Lev.  

Hradec Králové v sobotu hraje basket. Od 17:30 se Královští sokoli utkají na palubovce ERA Basketball Nymburk. Naopak neděle bude patřit fotbalovým fanouškům. Na domácím trávníku v Mladé Boleslavi se FC Hradec Králové postaví proti FK Teplice. 13. kolo Fortuna ligy začíná v 16:00. 

POČASÍ NA VÍKEND: Během soboty bude v Královéhradeckém kraji převážně oblačno. V Krkonoších a Orlických horách se přidají smíšené nebo sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou maximálně deseti stupňů Celsia. Podobně na tom bude i neděle. Přes den se budou teploty pohybovat do 12 stupňů.  

Ohodnoť článek

Foto Benjamin Balazs | Pixabay

Štítky kam, . vyrazit, víkend, kultura, akce, volný, čas, sobota, Safari Park, Trutnov, Divadlo Drak, sport, hokej, fotbal, basket, Halloween, děti strašidla, duch, Týden duchů, Hradec Králové, banka, Dvůr Králové nad Labem, Náchod, Karel Čapek, ZOO Dvůr Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Za duchy, zvířaty, sportem i na pomoc Potravinové bance Hradec Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.