Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvorská zahrada pořádá Týden duchů. Připraveno je deset tun dýní

Safari Park Dvůr Králové nad Labem zaplní od soboty při tradičním Týdnu duchů kolem deseti tun dýní. Návštěvníci zahrady si z nich budou moci do neděle 31. října vydlabat dýňová strašidla. Vrcholem Týdne duchů, který je inspirovaný anglosaskou halloweenskou tradicí, bude v sobotu 30. října strašidelná stezka. Akce každoročně do zoo přiláká tisíce lidí. Loni se kvůli covidovým restrikcím akce nekonala.

Týden duchů nabídne tvořivé dílny s dlabáním tykvových luceren, denně zajímavá krmení zvířat dýněmi, prohlídky večerní zoo s loučemi. "Areál budou postupně zaplavovat dýně, které příchozí sami vydlabou a naleznou pro ně to nejlepší místo. Každý další den bude výzdoba safari parku jiná a bohatší," řekl mluvčí zoo Michal Šťastný. Za dýně lidé platit nebudou.

Dýně dostanou k snědku sloni, orangutani nebo šimpanzi. Jako hračka poslouží dýně například levhartům, psům ušatým či surikatám.

Dvorská zoo, jejímž majitelem je Královéhradecký kraj, se specializuje na Afriku. Velmi úspěšná je v chovu nosorožců či žiraf. Patří v kraji k nejnavštěvovanějším turistickým cílům, loni do zoo přišlo 450 722 lidí.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, příroda, zábava, okultní, zoo, Dvůr Králové nad Labem, dýně, zahrada, ZOO Dvůr Králové, Michal Šťastný, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvorská zahrada pořádá Týden duchů. Připraveno je deset tun dýní  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.