Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie stále pátrá po dvou mladících, kteří poničili fasádu v centru Hradce Králové. Hrozí jim rok vězení

Na začátku srpna letošního roku policie vyhlásila pátrání po dvou mladících, kteří v centru Hradce Králové pomalovali fasádu a vrata budovy Adalbertina. Mladíky se podařilo natočit bezpečností kamerou. I přesto se vyšetřovatelé nehnuli z místa. S prosbou o pomoc se opět obrací na veřejnost.

„Do současné doby se nám nepodařilo ztotožnit ani jednoho z mladých mužů zachycených na videozáznamu. Pokud by někdo mohl poskytnout informaci vedoucí k jejich ztotožnění, ať zavolá na bezplatnou linku 158,“ potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová.  

Každý z mladíků si na fasádu a vrata napsal vlastní nápis o rozměrech zhruba 40x25 centimetrů. „Majitel objektu vyčíslil škodu na zhruba 30 tisíc korun,“ dodala mluvčí. K poničení majetku došlo už na začátku července. S žádostí o pomoc se policie na veřejnost obrátila poprvé na začátku srpna.  

„Případ řešíme jako trestný čin poškození cizí věci, za což pachateli v případě prokázání viny hrozí až jeden rok ve vězení,“ dodala Kormošová. Ročně se v Hradci Králové objevuje několik desítek nových grafity. Vandalové je kreslí a stříkají na fasády, historické budovy i vozy MHD a další vozidla.   

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Hradec Králové, vandalismus, centrum, budova, fasáda, video, kamera, pátrání, policie, pomoc, veřejnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie stále pátrá po dvou mladících, kteří poničili fasádu v centru Hradce Králové. Hrozí jim rok vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.