Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Policejní honička v Nové Pace skončila nehodou. Ujíždějící řidič opřel Felicii o strom

Modré majáky s nápisem STOP ve zpětném zrcátku nejsou příjemnou situací pro nikoho. Většina řidičů zastaví a vše vyřeší bez problémů. Jiní sešlápnou plyn a začnou ujíždět. A přesně to byl případ dvou mladíků z Nové Paky, kteří se pokusili ujet po poli. Nakonec narazili do stromu.

„Díky místní a osobní znalosti si hlídka všimla známých tváří ve vozidle značky Škoda Felicie,“ řekla mluvčí policie Eliška Majerová. Policisté se rozhodli řidiče zkontrolovat a vyzvali ho, aby zastavil. Místo toho sešlápl plyn a začal ujíždět. 

Vzhledem k tomu, jakým autem se pokoušela dvojice ujet, byla jimi zvolená cesta útěku dost netradiční. Z obce Brdo se rozhodli vyrazit směrem ke zřícenině hradu Kumburk po polní cestě kolem takzvané žáby. Následně odbočili na silnici a pokračovali z kopce dolů na Zboží. Po pár metrech řidič nezvládl vysokou rychlost a svoji Felicii doslova opřel o strom po pravé straně silnice.  

Po příjezdu policistů seděl jeden z mladíků na srázu hned vedle auta, druhý se dal na útěk. „Jelikož nebylo zřejmé, kdo v danou chvíli vozidlo řídil, tohoto muže zkontrolovali. Druhý pasažér i přes zákonné výzvy policistů z místa dopravní nehody utekl,“ řekla mluvčí.  

Na útěku nebyl dlouho. Po 45 minutách si ho všiml policista v civilu. Pozornost upoutalo především to, že na sobě měl špinavé oblečení a utíkal bez bot. Na místě ho proto zadržel a policejní hlídka ho převezla zpět na místo nehody.  

Tam se osmnáctiletý mladík přiznal, že řídil. Zároveň se přišlo na to, že má vyslovený zákaz řízení, který mu vyprší až za rok. Stíhaný je na svobodě, ale v případě prokázání viny mu hrozí až dva roky ve vězení.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Nová Paka, Brdo, útěk, honička, video, Jičínsko, policie, zákaz, řízení, mladík, pole, Kumburk, strom, Škoda Felicia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní honička v Nové Pace skončila nehodou. Ujíždějící řidič opřel Felicii o strom  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.