Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Kryptoměny a touha po zbohatnutí připravily muže z Hradecka o dvacet milionů

Třiašedesátiletý muž z Královéhradecka chtěl investoval do kryptoměn, on a jeho firma postupně přišli celkem téměř o 20 milionů korun. Podvodníci muže nalákali na zhodnocení investované částky.

Podvedený muž jako jednatel firmy měl na svém počítači přístup do svého soukromého účtu i do několika firemních. Muž policistům sdělil, že loni na podzim si všiml na internetu reklamy na investování do obchodu s kryptoměnou. "Klikl na odkaz, kde se zobrazily pokyny pro postup a platební údaje ke vstupnímu poplatku, který uhradil," sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Pak se nějakou dobu nic nedělo a asi po třech měsících ho kontaktoval člověk ze společnosti zabývající se investováním. Pachatel ho nalákal na zhodnocení investovaných peněz. Podle policie si muž na jeho pokyn nainstaloval program pro vzdálenou správu a měl čekat na kontrolu finančního úřadu.

"Po dobu tří měsíců byl ujišťován, že účet, který si založil na kryptoburze, bude po kontrole odblokován a peníze budou moci být přeposlány," uvedla Kormošová. Muž si uvědomil, že není něco v pořádku až po upozornění účetní z jeho firmy, že z firemních účtů zmizely peníze. Přestože okamžitě účty zablokoval, nic už to nebylo platné.

"Tím, že zpřístupnil pomocí instalace programu pro vzdálenou správu svůj počítač neznámé osobě, přišel on a jeho firma dohromady o téměř 20 milionů korun, které byly zhruba v 70 transakcích převedeny na různé tuzemské či zahraniční účty," řekla Kormošová. Pachateli hrozí v případě prokázání viny za několik trestných činů až 12 let vězení.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, kriminalita, internet, Hradecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kryptoměny a touha po zbohatnutí připravily muže z Hradecka o dvacet milionů  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.