Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Příběh ženy, která uvěřila inzerátu. Administrativní práce se změnila ve finanční past

Jičínští kriminalisté aktuálně vyšetřují případ, v němž se dvaadvacetiletá žena stala obětí podvodníků, kteří využívají důvěry občanů k nekalým účelům. Tato mladá žena reagovala na inzerát nabízející administrativní práci z domova. Jak se však brzy ukázalo, místo práce ji čekal finanční propad.

Podle informací ze strany policie žena odpověděla na inzerát a prostřednictvím aplikace odeslala svůj motivační dopis a životopis. Následně měla být kontaktována personalistou, který jí sdělil, že byla vybrána jako vhodný kandidát na danou pozici. „Následně z ní vylákal osobní údaje. Vymýšlel si nejrůznější záminky,“ uvedla mluvčí policie Martina Jandová

Na základě těchto osobních údajů pak útočníci zřídili bankovní účet a sjednali na jméno ženy úvěr v hodnotě 250 tisíc korun. Tuto částku následně vybrali. 

Policisté nyní zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání podvodu a úvěrového podvodu. Pokud budou pachatelé dopadeni, může jim hrozit pokuta nebo až pět let odnětí svobody. 

Počítačová kriminalita je stále narůstajícím problémem. I když policie tomuto fenoménu věnuje stále větší pozornost, vypátrání pachatelů je často obtížné. „Důležité je si uvědomit, že v digitálním prostředí není nikdy zcela jisté, s kým komunikujete, a jaké jsou skutečné úmysly druhé strany,“ dodává mluvčí.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, podvod, on-line, inzerát, práce, podvedená, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příběh ženy, která uvěřila inzerátu. Administrativní práce se změnila ve finanční past  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.