Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Krajské dotace umožní opravit silnici v Horní Radechové i u Polomu blízko Vamberka

Desítky milionů pošle v tomto roce Královéhradecký kraj na rozvoj menších obcí. Krajské dotace by mohly umožnit opravu hřišť, místních komunikací i úpravu například knihoven.

Na rozvoj menších obcí formou dotační podpory obecních projektů v rámci Programu obnovy venkova Královéhradecký kraj letos rozdělí téměř 64 milionů korun. Rozdělení podpory projednají ještě krajští zastupitelé a zastupitelky 13. května.

„Díky krajským dotacím se tak například opraví komunikace v Údrnicích na Jičínsku, vznikne nová komunikace v Otovicích u Broumova, proběhne investice do multifunkčního sportoviště v Češově na Jičínsku nebo se realizuje komplexní řešení chodníků a vjezdů v rámci rekonstrukce silnice ve Světí na Hradecku,“ doplnil radní pro oblast regionálního rozvoje, evropských grantů a dotací Adam Valenta.

Mezi podpořené projekty dále patří například pokračování komplexní investice do návsi v Mokrovousích na Hradecku, obnova místních komunikací ve Starých Smrkovicích na Jičínsku, první etapa rekonstrukce komunikace Polom–Hájek u Vamberka, rekonstrukce části zdravotního střediska v Libáni na Jičínsku, investice do veřejného osvětlení v Choustníkově Hradišti u Dvora Králové nad Labem, dofinancování rekonstrukce komunikace v Horní Radechové na Náchodsku, obnova komunikace v Úhlejově u Hořic, snížení energetické náročnosti budov mateřské školky v Hořiněvsi na Hradecku či rekonstrukce komunikace ve Světlé (části obce Lhota pod Hořičkami) na Náchodsku.

Vloni uspělo na základě stanovených podmínek 85 žadatelů z řad obcí po celém kraji, letos se dotační prostředky rozdělí mezi 88 obcí. Rozdělení schválila rada kraje, projednat ho ještě musí krajské zastupitelstvo na svém dalším zasedání v pondělí 13. května.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky dotace, fond, peníze, finance, oprava, rekonstrukce, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské dotace umožní opravit silnici v Horní Radechové i u Polomu blízko Vamberka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.