Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Novopacká bojovnice potřebuje pomoc. Kačka čelí nádoru na mozku s úsměvem

Kačka Stuchlíková, rodačka z Nové Paky, je známá svým neustálým úsměvem a energií, kterou vkládá do každé své činnosti. Její život se před třemi lety změnil, když jí lékaři diagnostikovali nádor na mozku. Přes všechny temné prognózy se Kačka rozhodla nevzdat se. Nyní potřebuje sehnat peníze na speciální operaci.

Na pomoc s léčbou Kačce mohou lidé přispívat na tomto odkazu

V březnu letošního roku se nemoc vrátila a Kačka musela podstoupit další operaci, po které zůstala částečně paralyzovaná na pravou ruku a nohu. Přesto Kačka neztrácí naději a každý den tvrdě pracuje na svém zotavení.  

„Náš cíl je dostat Kačku do Německa, kde podstoupí speciální léčbu – imunoterapii dendritickými buňkami, které pomáhají porazit nádorové onemocnění. V případě Kačky prodloužit a zkvalitnit život,“ píšou v oficiální sbírce její kamarádi a manžel Jára. Cílem je získat 1,3 milionu korun na pokrytí nákladů spojených s léčbou. 

Jak můžete pomoci? 

Kačka je v Nové Pace známá nejen svým bojem s nemocí, ale i jako pilíř místní komunity. Angažuje se ve spolku Pačtí blázni, kde pomáhá organizovat kulturní akce jako jsou Snídaně v trávě či festival Paka plná piva. Její role ve společnosti sahá od kulturního přínosu až po aktivní účast ve sboru dobrovolných hasičů. 

„Kačka potřebuje naši pomoc, aby mohla pokračovat ve své léčbě a vrátit se k plnohodnotnému životu. Každý příspěvek, ať už malý či velký, pomůže Kačce a její rodině v této náročné době. Společně můžeme Kačce pomoci přepsat její osud a dát jí šanci na lepší budoucnost,“ píši organizátoři sbírky. 

V pátek krátce po poledni na léčbu přispělo zhruba 1300 dárců. Dohromady bylo vybráno přes 1,4 milionu korun. Do konce sbírky však zbývá 30 dnů. 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Znesnáze21

Štítky nádor, Nová Paka, sbírka, finanční, pomoc, zdraví, Kačka, solidarita, Německo, operace, rekonvalescence, znesnaze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novopacká bojovnice potřebuje pomoc. Kačka čelí nádoru na mozku s úsměvem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.