Počasí dnes26 °C, zítra29 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Dva podvody během dne na Náchodsku. Oběti přišly o třičtvrtě milionu

Dva lidé z Náchodska se ve stejný den stali oběťmi finančních podvodů, které je připravily dohromady o více než třičtvrtě milionu korun. Případy, které jsou si podobné, jsou nyní předmětem policejního vyšetřování.

Za jeden den přijali kriminalisté z Náchoda dvě oznámení o podvodu, obě v rozmezí několika hodin. První případ se týká šestatřicetileté ženy, která ztratila téměř čtvrt milionu korun po reakci na inzerát nabízející přivýdělek při investicích do druhotných surovin. „Po zaplacení peněz jí však slíbené zvýšení investice na účet nedorazilo a lidé, se kterými spolupracovala, se odmlčeli,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná.  

V druhém případu třiapadesátiletý muž investoval do komodit, které mu byly doporučeny ve videu s tvářemi známých osobností. Po prvotní investici byl požádán o zaplacení dalšího poplatku, který měl umožnit vyplacení zúročených prostředků. Po zaplacení tohoto poplatku však také „poradci“ odmlčeli.  

Policie nyní oba případy šetří a prověřuje je jako možné trestné činy podvodu. Současně varuje veřejnost před podobnými podvodnými schématy a doporučuje maximální obezřetnost. „Před samotnou investicí je vždy potřeba zjistit, jak tyto investiční platformy fungují,“ dodává mluvčí.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky podvod, okres Náchod, investice, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva podvody během dne na Náchodsku. Oběti přišly o třičtvrtě milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.