Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do Hradeckého kraje dorazí silné bouřky. První se objeví večer

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před silnými bouřkami. Ty se mohou objevit na většině území Královéhradeckého kraje. První mají dorazit kolem osmé hodiny večer. Varování platí do dvou hodin ráno.

Bouřky se objeví především na Hradecku, Jičínsku, Trutnovsku a Náchodsku. Rychnovska ani sousedního Pardubického kraje se varování netýká. Je však vyhlášeno pro Liberecký i Středočeský kraj. 

Bouřky na východě Čech mohou doprovázet přívalové deště s úhrnem srážek kolem 40 milimetrů. Na některých místech je třeba počítat s nárazy větru kolem 75 kilometrů v hodině. Ten může lámat větve a způsobit komplikace například v dopravě nebo s dodávkou elektrického proudu. 

V sobotu přes den bude v Královéhradeckém kraji většinou polojasno až skoro jasno. K večeru se od západu začnou přidávat dešťové přeháňky a zmiňované bouřky. Nejvyšší denní teploty od 24 do 27 stupňů. V Krkonoších a Orlických horách bude kolem 19 stupňů Celsia. 

V neděli se počasí mírně pokazí. Přes den už bude převážně zataženo a dešťové přeháňky se budou objevovat prakticky po celý den. Nejvyšší teploty během druhé poloviny víkendu kolem 23 stupňů Celsia. 

Ohodnoť článek

Foto Hunt_on_Photos_Studio | Pixabay

Štítky bouřka, počasí, Královéhradecký, kraj, ČHMU, varování, meteorologové, předpověď, déšť, výstraha, Královéhradecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Středočeský kraj, Liberecký kraj, Pardubický kraj, okres Trutnov, okres Náchod, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Hradeckého kraje dorazí silné bouřky. První se objeví večer  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.