Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Voda ke koupání je v Hradeckém kraji v pořádku. Na některých místech se kvalita zlepšila

Ačkoliv počasí k vodě neláká, voda je v Královéhradeckém kraji relativně v pořádku. Zhoršenou kvalitu má rybník Dolce na Trutnovsku. I když je voda pro koupání vhodná, průhlednost je menší. Zákaz koupání je v těchto dnech vyhlášeno pouze na Stříbrném rybníku v Hradci Králové.

„V tomto týdnu máme k dispozici výsledky rozborů vzorků vody odebraných z koupaliště Wake Park Hradec Králové - Plačice a z Tyršova koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem, kde je voda vhodná ke koupání bez omezení,“ řekla mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí. Zároveň dodala, že voda ke koupání je v pořádku i ve všech umělých koupalištích. 

Na první pohled mají horší vodu Dolce na Trutnovsku a Jinolice na Jičínsku. I přesto je zde voda ke koupání dostačující. Čistou vodu si letos nezvykle dlouho drží i vodní nádrž Rozkoš. Hygienici však upozorňují, že se vlivem počasí může kvalita vody velice rychle měnit. 

Daleko horší je to s počasím. Dnes ani během víkendu to na koupání nebude. Během pátečního odpoledne čekáme maximální teploty do 24 stupňů Celsia s dešťovými nebo bouřkovými přeháňkami. V sobotu bude tepleji. V maximech bude teplota až u 27 stupňů. Podle aktuální předpovědi se však přidají dešťové přeháňky. Velice podobně to bude vypadat i v neděli. 

Ohodnoť článek

Foto picjumbo | Pixabay

Štítky koupání, koupaliště, voda, kvalita, rybník, Stříbrňák, Dolce, Jinolice, počasí, hygiena, průhlednost, rekreace, léto, prázdniny, plavání, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, okres Trutnov, Dvůr Králové nad Labem, Plačice, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamil Ťoupalík

Tak hlavně, že se nasypalo spoustu peněz do rekonstrukce kempu. To fakt chceš, jet s dětma na dovolenou na Stříbrňák a nemoct se vykoupat. Děkuji novému pronajímateli.

Pátek, 6. srpna 2021, 15:09Odpovědět

Voda ke koupání je v Hradeckém kraji v pořádku. Na některých místech se kvalita zlepšila  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.