Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Královéhradecký kraj dva dny volna za očkování proti covidu-19 dávat nebude

Královéhradecký kraj dva dny volna za očkování proti covidu-19 dávat nebude. Nechce přispívat k vytváření rozdílných podmínek mezi zaměstnanci ve veřejném sektoru a ostatními zaměstnanci. O dvou dnech volna po očkování pro zaměstnance státních organizací rozhodla vláda v neděli a vyzvala k tomu i kraje a další zřizovatele.

"Nemyslíme si, že proplácení volných dnů je vhodná motivace k očkování. Proto k proplácení dvou dnů volna pro očkované zaměstnance nepřistoupíme," řekl mluvčí kraje Dan Lechmann.

Zaměstnanci hradeckého krajského úřadu mohou kromě standardních 25 dnů dovolené čerpat také čtyři dny krátkodobého pracovního volna pro zdravotní či sociální účely. "Navíc jsme otevřeni práci na home office, a to například v případě, že zaměstnanec bude po očkování chtít zůstat v domácím prostředí," dodal.

Také některá města v kraji se zřejmě k této výzvě nepřipojí. Podle mluvčí náchodské radnice Niny Adlof jde o "kontraproduktivní benefit".

"Již nyní na základě kolektivní smlouvy disponují zaměstnanci Městského úřadu Náchod tři dny indispozičního volna, které mohou v průběhu roku libovolně čerpat. Navíc se v posledních dvou letech potýkáme také často s faktem, že pro řadu zaměstnanců je složité dočerpat dovolenou v kalendářním roce, stále častěji převádějí nedočerpanou dovolenou do dalšího roku," uvedla Adlof. Podle ní bude vedení města o této otázce ještě jednat.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, koronavirus, očkování, Královéhradecký, kraj, COVID-19, volno, vláda, odmítá, Královéhradecký kraj, očkování proti COVID-19, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj dva dny volna za očkování proti covidu-19 dávat nebude  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.