Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Namol opilá žena praštila řidiče MHD v Hradci plastovou lahví, už je v cele. Vyhýbala se totiž nástupu do vězení

K incidentu mezi řidičem autobusu MHD a dvěma cestujícími byli přivoláni včera večer policisté. Žena s mužem se v autobuse hádali a u toho nešetřili vulgaritami. Poté co je upozornili cestující, začali sprostě nadávat i jim. Když se do všeho vložil řidič, schytal pár ran plastovou lahví do hlavy a utrpěl zranění.

Vše se odehrálo v ulici Palachova v Hradci Králové. Muž se ženou se začali hádat a sprostě si nadávat. Jejich hádka se nelíbila cestujícím, kteří je upozornili. Jenže se oba pustili do cestujících, a i je zahrnuli slovy z ne zrovna vybraného slovníku.

Řidič autobusu MHD proto vyzval muže se ženou k uklidnění a nasazení roušky, jinak že budou muset autobus opustit. Tím ale přilil olej do ohně a začali nadávat také jemu. Na zastávce Palachova zastavil. Povedená dvojice ale neměla v plánu vystoupit a tak přivolal městské strážníky.

„Když řidič zabraňoval muži v útěku, žena ho praštila 2l plastovou láhví od piva dvakrát do hlavy. Řidič utrpěl zranění, s kterým musel vyhledat lékařské ošetření,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Ženu našli strážníci po útěku z místa na nedalekém parkovišti, kde se schovávala za auty. Oba se podrobili dechové zkoušce. 34letá žena nadýchala téměř 2 promile, 32letý muž měl o necelé promile méně. Žena ale skončila v policejní cele.

Policisté totiž zjistili, že žena není žádný svatoušek. „Za předchozí trestnou činnost měla nastoupit do vězení a jelikož nenastoupila, byl na ni vydán od konce dubna příkaz k dodání do výkonu trestu, kam byla ve včerejších odpoledních hodinách umístěna," dodává Kormošová.


Policisté řeší incident jako trestný čin výtržnictví, za což hrozí pachateli až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky opilá žena, hádka, muž, MHD, Hradec Králové, cestující, policie, vězení, vyhýbání se trestu, městská hromadná doprava, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Namol opilá žena praštila řidiče MHD v Hradci plastovou lahví, už je v cele. Vyhýbala se totiž nástupu do vězení  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.