Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Broumovský klášter na zítřek chystá unikátní živou online prohlídku

Klášter v Broumově chystá několik živých komentovaných online prohlídek, které se zaměří na refektář kláštera s unikátní historickou kopií Turínského plátna. První prohlídka proběhne už zítra od 18 hodin. Diváci se navíc dozví spoustu zajímavostí z běžného života Benediktinů.

Ve dnech 20., 23. a 27. května proběhnou od 18 hodin živé komentované online prohlídky broumovského kláštera. Prohlídkami bude provázet průvodce Jakub Gruss, který zájemce seznámí s řadou zajímavých informací z historie i současnosti, na které při běžných prohlídkách není dostatečný prostor.

„V březnu a v dubnu jsme díky online prohlídkám zprostředkovali zájemcům virtuální návštěvu klášterní knihovny. Nyní v online prohlídkách pokračujeme a přesouváme se do dalšího krásného interiéru – klášterního refektáře, kde je vystavena historická kopie Turínského plátna. Detailně se tedy zaměříme nejen na tento vzácný artefakt, ale i restaurované obrazy, které v refektáři visí,“ popisuje Jakub Gruss.

Účastníci prohlídky se navíc naučí pár základních znaků benediktinské znakové řeči, ale například i zjistí, čím se Benediktini stravovali nebo proč u jídla museli mlčet. Součástí prohlídky bude i okénko do historie pivovarnictví.

Vstupné na prohlídku je 80 korun, kupují se online. „Po zaplacení vstupného zájemci obdrží odkaz ke sledování prohlídky,“ ujasňuje Kateřina Ostradecká z Agentury pro rozvoj Broumovska.  

Ohodnoť článek

Foto Jaroslav Winter

Štítky prohlídka, online, kultura, klášter, Broumov, Turínské plátno, Broumovský klášter, refektář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Broumovský klášter na zítřek chystá unikátní živou online prohlídku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.