Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

První víkend letní sezony v krkonošských střediscích přilákal tisíce lidí

První víkend letní sezony v krkonošských střediscích ve Špindlerově Mlýně a ve SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou přilákal tisíce lidí, stovky z nich svezly po zimě opět zprovozněné lanovky.

Ve středu 1. května se do letního provozu rozjela sedačková lanovka na Medvědíně, kabinová lanovka na Černou horu a v sobotu se přidala sedačková lanovka Portášky ve Velké Úpě. V letním provozu je již také lanovka na Sněžku, vyplynulo z vyjádření zástupců areálu a lanovek.

"O víkendu ve Špindlerově Mlýně vyjelo lanovkou na Medvědín okolo 1500 návštěvníků. Silnější byla sobota. Počasí nám přálo po oba dva dny. Jde o slibný začátek letní sezony," řekla mluvčí špindlerovského skiareálu Vendula Kalenská.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn je lanovka na Medvědín zatím v provozu o svátcích a víkendech od 9:00 do 16:00 a od června bude v každodenním provozu. Od června se přidá, a to od pátku do neděle, lanovka ve Svatém Petru.

Kabinová lanovka Černohorský Express na Černou horu v Janských Lázních ve SkiResortu Černá hora - Pec je 1. od května včetně dneška v provozu denně od 9:00 do 17:00, od středy 8. května už pojede každý den. V sobotu po zimě zahájila víkendový provoz sedačková lanovka na Portášky k Herní krajině Pecka ve Velké Úpě, v provozu bude i další víkendy.

"Na první výlet letní sezony se některou z lanovek SkiResortu vydalo už téměř 2500 lidí. Nejvyšší návštěvnost byla na sváteční první máj a také v sobotu 4. května, kdy na horách panovalo nádherné slunečné počasí. Zatímco 1. května přijelo necelých 500 lidí, v sobotu 4. května to bylo téměř tisíc výletníků," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Hlavní novinkou pro začínající letní sezonu je v obou krkonošských střediscích letní obdoba skipasů. SkiResort do letní sezony vstupuje s novou půlroční "výLETNÍ sezónkou", turisty má nalákat také vylepšená, vloni zavedená čtyřdenní zážitková EnjoyCard. EnjoyCard nabízí například vstup na Stezku v korunách stromů v Janských Lázních. VýLETNÍ sezonka ve SkiResortu bude platná do října, její prodej už začal. Dospělého vyjde na 1290 korun, junior a senior zaplatí 890 a dítě od 390 korun, uvedli zástupci SkiResortu.

Špindlerovský areál poprvé v předprodeji nabízí sezonní jízdenky na lanovky, tzv. Špindl WALK sezónka. Zájemci ji pořídí do 31. května za 1290 korun v on-line akční nabídce prostřednictvím věrnostního programu GOPASS. Po zbytek léta bude sezonní permanentka k dispozici za 2490 korun. Platit bude do podzimu.

Na hřebeny Krkonoš se lze dostat také z Pece. Od 27. dubna je v pravidelném denním provozu kabinová lanovka na Sněžku, která byla od 18. března do 26. dubna v jarní odstávce kvůli plánované údržbě, byla v provozu jen o víkendech a svátcích. V sobotu 4. května a dnes do 15:00 využilo lanovku na Sněžku celkem okolo 2000 lidí. Lanovka je od 1. května v letním provozu od 08:00 do 19:00. Ve středu 1. května zaznamenali na lanovce 788 cestujících, 2. května 1468 průchodů, 3. května 1641, v sobotu 4. května 1471 a dnes do 15:00 458 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SkiResort Černá Hora Pec

Štítky ČR, rekreace, turistika, lanovky, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První víkend letní sezony v krkonošských střediscích přilákal tisíce lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.