Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Podél Krkonošské silnice ve Dvoře Králové vzniká během rekonstrukce soustava kaskád na odvod vody

Stavbaři pracují už tři měsíce na kompletní rekonstrukci krajské silnice v Krkonošské ulici ve Dvoře Králové nad Labem, mezi čerpací stanicí a odbočkou na Vítěznou. Celá akce vyjde na více než 80 milionů korun a bude hotova na konci října.

„Pracovníci Městských vodovodů a kanalizací Dvůr Králové nad Labem již dokončili obnovu a prodloužení splaškové kanalizace, která je uložena v komunikaci a vede až na konec zahrádkářské kolonie. Dokončena je také první etapa obnovy vodovodu po křižovatku na Novou Ves. V současné době pokračují práce na obnově vodovodu směrem k vodojemu,“ říká místostarosta města Jan Helbich a doplňuje, že už 5. května došlo v lokalitě k propojení obnovené větve vodovodu na tu stávající.

Pracovníci firmy provádějíci rekonstrukci, začali s výstavbou nové dešťové kanalizace včetně šachet a pokládky uličních vpustí. Začali i se sanací aktivní zóny silnice od čerpací stanice po křižovatku na městský hřbitov. Intenzivně se pracuje i v lese, kde stavbaři odvodňují silnici. Podmáčené podloží se musí odtěžit a prostor pro opevnění koryta sanovat vrstvou lomového kamene. Vznikne tu sestava kaskád, která bude nejen odvádět vodu přitékající z polí nad lesem, ale tlumit i její sílu.

V dalších týdnech se bude pokládat dešťová kanalizace, vydláždí se koryta kaskád, proběhnou přípravné práce pro pokládku betonových obrub a usazení železobetonových prahů. Jejich osazování začalo už dnes a ode dneška vždy každý čtvrtek, bude od 7:00 do 11:00 hodin uzavřen úsek v lese od křižovatky na Vítěznou po křižovatku na Novou Ves.

Rekonstrukce Krkonošské ulice se provádí v rámci další etapy kompletní rekonstrukce krajské silnice č. II/300 Dvůr Králové nad Labem – Kocbeře. Na projektu spolupracuje Dvůr Králové nad Labem s Královéhradeckým krajem.

Kromě prací na vodovodu a splaškové kanalizaci, za které město zaplatí 15,7 milionů korun, se předláždí stávající chodník, dojde i k vybudování nového chodníku až na křižovatku k „Chaloupkám“ a chybět nebude ani veřejné osvětlení. 

Královéhradecký kraj zaplatí za rekonstrukci silnice a vybudování nové dešťové kanalizace 61,4 milionů korun, náklady za práce na chodnících a veřejném osvětlení ve výši 5,1 milionů korun uhradí město.

Stavební práce probíhají za úplné uzavírky silnice, která potrvá do konce října. Šoféři budou muset do té doby po objížďkách a pro cestující platí výlukové jízdní řády.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městský úřad Dvůr Králové nad Labem

Štítky oprava, Krkonošská ulice, Dvůr Králové nad Labem, Krkonoše, komplikace, uzavírka, silnice, rekonstrukce, kaskáda, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podél Krkonošské silnice ve Dvoře Králové vzniká během rekonstrukce soustava kaskád na odvod vody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.