Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj připravuje obnovu silnic na letošní rok. Práce budou stát téměř miliardu

Tento týden Královéhradecký kraj představil svůj plán na obnovu silnic a mostů II. a III. tříd. Letos silničáři zahájí 22 nových staveb a dotáhnou pět rekonstrukcí z loňského roku. Za ně hejtmanství zaplatí 917,2 milionu korun. K největším projektům patří například rekonstrukce silnice z Chlumu na Velký Vřešťov a Mostek.

Mezi další velké stavby patří například druhá etapa rekonstrukce silnice z Jaroměře do Nového Města nad Metují a také oprava silnice z Libáně, která vede směrem na hranice se Středočeským krajem. Samostatným projektem je pak obchvat Domašína. Na ten půjde z krajské kasy 70 milionů korun.  

Na letošní rok je tak v plánu celkem 28 staveb. „Představuje to výstavbu 50 kilometrů silnic a šesti mostů. Vedle celkových rekonstrukcí budeme opět provádět i souvislé opravy, takže objem prostředků určených do dopravní infrastruktury bude ještě vyšší,“ říká radní Václav Řehoř (ODS). 

Královéhradecký kraj předpokládá, že velkou část celkové částky pokryjí dotace z Integrovaného regionálního operačního programu a Státního fondu infrastruktury.  

Dálnice D35 je zase o krok blíž. ŘSD získalo uzemní rozhodnutí na velké odpočívadlo u Hořic

Ředitelství silnic a dálnic získalo potřebné územní rozhodnutí pro stavbu velké odpočívky na budoucí dálnici D35. Ta by měla propojit Hradec Králové a Úlibice u Jičína. Velké parkoviště s čerpací stanicí bude stát v Holovousech a bude součástí...

 

Pracovat se bude i na silnicích I. třídy  

Královéhradecký kraj v současné době spravuje pouze silnice nižších tříd. Práce a rekonstrukce na silnicích prvních tříd a dálnicích má na starosti Ředitelství silnic a dálnic.   

„Stát do silničních staveb v Královéhradeckém kraji investuje zhruba jednu miliardu korun. Jde třeba o realizaci obchvatů Doudleb nad Orlicí, Jaroměře a Nové Paky,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). Další 2,3 miliardy korun stát investuje do stavby nových úseků dálnice D11 z Hradce Králové do Jaroměře. Kompletní seznam opravovaných silnic I. tříd nadjou řidiči ZDE.

V plánu jsou také různě velké rekonstrukce a opravy na silnicích první třídy. Za ty letos Ředitelství silnic a dálnic zaplatí dohromady 550 milionů korun. Celkově tak budou v letošním roce v Královéhradeckém kraji opravené a postavené silnice za zhruba 3,8 milionu korun.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Královéhradecký, kraj, silnice, doprava, rekonstrukce, ŘSD, plán, finance, peníze, Královéhradecký kraj, oprava, Jaroměř, Velký Vřešťov, Mostek, ODS, Ředitelství silnic a dálnic, Václav Řehoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj připravuje obnovu silnic na letošní rok. Práce budou stát téměř miliardu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.