Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lidé poslali Safari Parku 25 milionů korun. Zájem byl tak velký, že shodil počítačové servery

Safari Park ve Dvoře Králové se v posledních dnech setkal s velkou vlnou solidarity. Jen za posledních deset dní pozvali zvíře na oběd stovky lidí. I díky podpoře dárců z celé České republiky se podařilo zoologické zahradě zůstat v černých číslech. Loňský rok uzavřela s přebytkem 800 tisíc korun.

Akci pozvi zvíře na oběd zoologická zahrada spustila minulý rok na jaře – během první pandemické vlny. I ta Safari Parku způsobila nemalé komplikace. Od té doby poskytlo zahradě příspěvek 70 tisíc dárců. Ty dali dohromady 25 milionů korun.  

„To znamená obrovský nápor na naše servery, které se pod tíhou vaší přízně zhroutily. Bezpečnostní systémy vyhodnotily naše rozesílání certifikátů s poděkováním jako hrozbu, a tak je nyní blokují,“ napsali zástupci Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem na svém webu. Zoologická zahrada nyní dělá vše proto, aby chybu odstranila.   

Mluvčí zoologické zahrady Zuzana Boučková potvrdila, že většinu darů má zahrada skrze oblíbenou akci Pozvi zvíře na oběd. „V rámci tohoto projektu se podařilo vybrat 23 milionů korun. Zbytek je například z adopcí nebo příspěvků na náš charitativní účet,“ řekla redakci Hradecké Drbny Boučková.  

Safari Park ukončil rok s přebytkem  

I přes velké finanční výpadky se zoologické zahradě podařilo udržet v černých číslech. Z loňského roků ji zůstalo 800 tisíc korun. Za rok 2020 vydělala zahrada celkem 221,6 milionu korun, přes 220 milionů dala na náklady spojené s provozem.  

V posledních letech před pandemií se návštěvnost Safari Parku pohybovala okolo 540 tisíc lidí. V minulém roce to bylo o 90 tisíc návštěvníků méně. To pro zahradu znamenalo ztrátu ve výši 30 milionů korun.   

Zoologickou zahradu v loňském roce podpořil i sám Královéhradecký kraj, který zaplatil celkem 74 milionů korun. „Jsme připraveni pomáhat i nadále, nicméně na to sami nestačíme. Chtěl bych proto poděkovat všem dárcům, kteří zoo pomohli v loňském roce a v podpoře pokračují i letos,“ řekl náměstek primátora Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Safari Park Dvůr Králové nad Labem

Štítky Safari Park, Dvůr Králové, podpora, Pozvi zvíře na oběd, lidé, veřejnost, technické, komplikace, ZOO Dvůr Králové, zoologická zahrada, zahrada, Dvůr Králové nad Labem, Česko, Pavel Bělobrádek, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé poslali Safari Parku 25 milionů korun. Zájem byl tak velký, že shodil počítačové servery  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.