Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Meteorologové vydali varování před silným deštěm. Nejvíce srážek bude v na horách a v podhorských oblastech

Meteorologové dnes vydali varování před silným deštěm. Na Hradecku a Jičínsku platí nízký stupeň. Vysoký stupeň je v platnosti pro Trutnovsko, Náchodsko, Rychnovsko, Orlické hory a Krkonoše. Varování začalo platit v poledne. Potrvá do noci na středu.

Jak předejít škodám?

Lidé by měli zavřít všechna okna i dveře (popřípadě i okenice), uklidit zahradní nábytek, grily a sundat z oken a zábradlí květiny. Zároveň by měli omezit svůj pohyb venku. Venku bychom neměli nechávat své domácí mazlíčky. A to ani v případě, že mají svůj vlastní přístřešek.

Svá auta je nejlepší zaparkovat do garáží, pokud je ta možnost. V opačném případě není dobré parkovat u stromů, větších keřů nebo vedle straších budov. Zároveň bychom neměli nechávat auta pod vedením elektrického napětí a u vodních toků.

V případě poškození domu nebo auta je třeba vše vyfotografovat. Následně přikrýt například plachtou a minimalizovat další škody. To jsou dvě hlavní podmínky, které pojišťovna vyžaduje při hlášení pojistné události.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky meteorologové, varování, déšť, Krkonoše, Orlické hory, škody, ČHM, počasí, pondělí, úterý, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydali varování před silným deštěm. Nejvíce srážek bude v na horách a v podhorských oblastech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.