Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hořice chtějí opravit náměstí Jiřího z Poděbrad. Přípravu jim komplikuje rekonstrukce mostu na obchvatu města

Město Hořice chce opravit svoje náměstí Jiřího z Poděbrad. Přípravu však znemožňuje rekonstrukce mostu na obchvat u města. Kvůli němu musí řidiči na trase z Hradce Králové do Jičína objížďkou přes město. Oprava náměstí by k tomu všemu kompletně uzavřela i centrum.

Podle vedení města v tuhle chvíli existují dvě varianty. „První možnost je počkat na dokončení opravy mostu na I/35 a v průběhu roku 2021 bude provedena oprava předlážděním a následně celková oprava komunikace,“ říká starosta města Aleš Svoboda (Šance pro rozvoj).

Druhá z varianta mluví o rekonstrukci souběžně s mostem na obchvatu. Ta by však byla pouze provizorní. Zhruba na šesti místech by se opravila komunikace pomocí asfaltových pásů. Zbytek by se pak dokončil až v roce 2021, ve chvíli, kdy ŘSD dokončí práce na železniční viaduktu.

„První varianta je závislá na dokončení opravy mostu a s tím souvisejícími objízdnými trasami v Hořicích. Došlo by totiž k úplné uzavírce náměstí a určení objízdných tras, které by zatížily jiné místní komunikace na dobu zhruba 2 týdnů. Především však bychom odložili akutní opravu minimálně o půl roku,“ dodává starosta.

„Nejdřív budeme plátovat, celkově to opravíme potom“ zní z radnice

Po schůzkách vedení města se zástupci Údržby silnic Královéhradeckého kraje se radnice rozhodla pro druhou variantu. Tedy, že nejdřív komunikaci opraví provizorně a následně dokončí kompletní rekonstrukci.

„Členové městské rady jsou si pochopitelně velmi dobře vědomi, že toto řešení nebude okulahodícím doplňkem našeho náměstí, ale považujeme za důležité zajistit rychlou opravu a zamezit tak případným škodám na majetku“, vysvětluje Svoboda.

Ohodnoť článek

Foto Infocentrum Hořice

Štítky Hořice, rekonstrukce, náměstí, ŘSD, SUS, jednání, varianta, silnice, komunikace, práce, uzavírka, starosta, náměstí Jiřího z Poděbrad, oprava, radnice, Hradec Králové, Jičín, Aleš Svoboda, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořice chtějí opravit náměstí Jiřího z Poděbrad. Přípravu jim komplikuje rekonstrukce mostu na obchvatu města  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.