Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Do Královéhradeckého kraje dorazí podzimní počasí. Teploty mohou klesnout až k 13 stupňům

Během následujícího víkendu se v Královéhradeckém kraji budou teploty pohybovat v rozmezí od 12 do 22 stupňů Celsia. Nevyhneme se ani dešťovým přeháňkám. Do východních Čech tak definitivně přichází podzim.

Pondělí přinese proměnlivé počasí s teplotami mezi 19 až 22 °C. „Na horách bude chladněji, s teplotami od 14 do 17 °C,“ uvádí na webu meteorologů Imrich Drapák. Očekává se mírný jižní až jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

V úterý se počasí zhorší. Nebe bude pokryto mraky a déšť nebo přeháňky se objeví na většině území. Večer se můžeme těšit na částečné vyjasnění. Noční teploty klesnou na 10 až 14 °C, denní se budou pohybovat mezi 15 a 19 °C. Vítr zesílí a změní směr na jihozápadní.

„Středa přinese příjemnější počasí, hlavně ráno, kdy může místy přijít na řadu mlha,“ dodává Drapák. Denní teploty se vyšplhají na 18 až 22 °C. Odpoledne se oblačnost zvýší a místy mohou přijít přeháňky, zejména na horách. Vítr bude slabý až mírný, jižní až jihozápadní.

Ve čtvrtek se očekává více deště. Teploty v noci budou mezi 10 a 14 °C, přes den dosáhnou na 17 až 21 °C. Vítr, který bude převážně jihovýchodní až jihozápadní, může přinést nárazy až 55 km/h.

Pátek a víkend přinesou výrazné ochlazení. Teploty budou postupně klesat až k 12 °C. Víkend bude deštivý, což může zkomplikovat venkovní aktivity.

Ohodnoť článek

Foto JillWellington | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, Východní Čechy, počasí, předpověď, týden, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Královéhradeckého kraje dorazí podzimní počasí. Teploty mohou klesnout až k 13 stupňům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.