Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Léto ještě nekončí. V hradeckém kraji nás čekají další tropické dny

Tento týden nás v Královéhradeckém kraji čeká převážně jasné a teplé počasí. Vrchol léta se nezapře, přináší nejen vysoké teploty, ale místy i přeháňky a bouřky.

Dnes se můžeme těšit na polojasno až jasno. „Odpoledne se mohou vyskytnout krátké přeháňky nebo bouřky, a to hlavně v horských oblastech,“ uvádí na webu meteorologů Imrich Drapák. Teploty dosáhnou až 31 stupňů, na horách se ochladí na 24 stupňů.

Úterý přinese podobné počasí. Očekáváme jasno až polojasno, s minimem oblačnosti a nočními teplotami klesajícími na 16 stupňů. Denní teploty vystoupají až na 33 stupňů, vítr zůstane mírný.

Ve středu se teploty ještě zvýší, můžeme očekávat až 34 stupňů. Noční teploty se udrží nad 17 stupni. Jasné až polojasné nebe bez větších změn, s větrem od východu až jihovýchodu.

"Čtvrtek přinese mírné ochlazení, s maximálními teplotami kolem 31 stupňů. Vítr oslabí a přeháňky nebo bouřky mohou znovu zasáhnout, hlavně při zvětšené oblačnosti,“ dodává Drapák.

Závěr týdne bude stabilní, s průměrnými teplotami kolem 27 stupňů. Oblačnost se zvýší, ale déšť neočekáváme. Víkend bude ideální pro venkovní aktivity a užívání si posledních dnů léta.

Ohodnoť článek

Foto Tama66 | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, tropický den, bouřka, počasí, předpověď, ČHMU, meteorolog, září, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto ještě nekončí. V hradeckém kraji nás čekají další tropické dny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.