Počasí dnes17 °C, zítra23 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

42 milionů korun pro důstojný život. Rekonstrukce sociálních služeb v Jičíně je dokončena

V Jičíně začalo fungovat nové pracoviště Domova sociálních služeb v Chotělicích. Rekonstrukci v Ruské ulici Královéhradecký kraj dokončil už loni. Nyní se však podařilo dokončit i vybavení interiéru. Celá akce vyšla na 42 milionů korun.

„Nové prostory už začaly klientům sloužit a umožňují jim žít v prostředí, které je srovnatelné s klasickou domácností, ale zároveň jim poskytuje potřebnou míru pomoci i podpory pro začlenění do společnosti,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). 

Rekonstrukcí původního objektu se podařilo vybudovat čtyři samostatné byty až pro 11 klientů. V prvním nadzemním podlaží jsou dva kompletně vybavené bezbariérové byty o kapacitě jednoho až tří lůžek. "Ve druhém a třetím nadzemním podlaží jsme vybudovali po jednom bytě, každý je pro čtyři klienty. Ti se do svých nových domovů začali od 1. března 2024 stěhovat,“ doplnil ve zprávě náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti).  

Přízemí a půda slouží především jako technické zázemí objektu a také zázemí pro personál. K samotné budově přiléhá také zahrada, na kterou se dostanou i klienti na invalidním vozíku.  

Hejtmanství za rekonstrukci zaplatilo 42 milionů korun, přičemž 11 milionů stála koupě původního objektu. „S financováním tohoto projektu nám pomohla dotace z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 36,5 milionu korun,“ dodala Berdychová.  

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Jičín, sociální služby, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Východočeši, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

42 milionů korun pro důstojný život. Rekonstrukce sociálních služeb v Jičíně je dokončena  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.