Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvaadvacetkrát trestaný muž seděl za volantem bez papírů. Brány věznice opustil teprve v roce 2021

Běžná silniční kontrola skončila velkým překvapením. V ulici Jana Masaryka v Hradci Králové zastavila osobní vozidlo Renault Megane, které řídil třiapadesátiletý muž. Test na alkohol byl negativní, měl u sebe papíry od vozu, ale chyběl řidičský průkaz. Nakonec se přišlo na to, že má zákaz řízení a že už byl dvaadvacetkrát odsouzený za krádeže.

„Z rejstříku policisté zjistili, že byl muž dvaadvacetkrát odsouzený za převážně majetkovou trestnou činnost a za maření výkonu úředního rozhodnutí. Některé tresty byly podmíněné, jiné nepodmíněné,“ uvedla na webu policie Iva Kormošová.  

Muž byl i několikrát za mřížemi. Naposledy vězení opustil na podzim roku 2021. Za svoji kariéru také nasbíral celkem 11 zákazů řízení. To poslední je platné až do roku 2029. První dostal už v roce 1999. Od té doby nesměl za volant nepřetržitě až do roku 2014. 

„Muže policisté zadrželi, umístili do policejní cely a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dva roky ve vězení,“ uvedla Kormošová. Zároveň mu bylo zabaveno auto.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, hlídka, kontrola, zloděj, zákaz, řízení, recidivista, trest, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvaadvacetkrát trestaný muž seděl za volantem bez papírů. Brány věznice opustil teprve v roce 2021  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.