Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Solnice vyrostl nový kruhový objezd, zklidní dopravu v budoucí průmyslové zóně

Na spadnutí je slavnostní otevření nové okružní křižovatky na silnici I/14 u Solnice na Rychnovsku, která umožní napojení budoucí průmyslové zóny Solnice – jih. Dojde k němu zítra v deset hodin dopoledne.

Královéhradecký kraj pokračuje v přípravách na vznik nové průmyslové zóny v Solnici na Rychnovsku. Na silnici I/14 mezi Rychnovem nad Kněžnou a Solnicí vybudoval novou okružní křižovatku, která umožní napojení budoucích výrobních hal. Stavba probíhala za plného provozu díky náhradnímu silničnímu bypassu.

Pro rozvoj průmyslové zóny Solnice – Jih je už nyní nutné připravit její napojení na silnici I/14. K tomu bude sloužit okružní křižovatka s vnějším průměrem 48 metrů. Ta stojí v místě bývalé odbočky na Litohrady. Abychom zajistili maximální plynulost provozu i bezpečnost na této frekventované komunikaci, rozhodli jsme se zde vybudovat silniční bypass, který během prací odvedl veškerou dopravu ze stavby a neomezil tak řidiče,“ uvedl první náměstek hejtmana pro investice Pavel Bulíček.

Cena stavby je 31 milionů korun včetně DPH. Přípravu, administraci a realizaci této akce zajišťuje oddělení průmyslových zón Centra investic, rozvoje a inovací.

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky Solnice, průmyslová zóna, kruhový objezd, doprava, Rychnovsko, silnice, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou, Pavel Bulíček, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Solnice vyrostl nový kruhový objezd, zklidní dopravu v budoucí průmyslové zóně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.