Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

O víkendu se ochladí na 25 stupňů. Ničím výjimečným nebudou přeháňky a bouřky

Do Královéhradeckého kraje dorazí ochlazení. Ještě dnes se budou teploty pohybovat pod tropickou hranicí, ale přidají se přeháňky a bouřky. Ty před víkendem srazí teplotu na příjemných 25 stupňů. Víkend však překazí déšť a na některých místech i bouřky.

Už dnes bude na východě Čech oblačno až zataženo. Postupně se na většině území budou přidávat přeháňky a ojediněle i bouřky. „Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 25 do 28 stupňů Celsia,“ uvedl na webu meteorologů Jaroslav Tuček. Během bouřkových přeháněk může zesílit nárazový vítr.  

Podle současné předpovědi vypadá podobně i první polovina víkendu. Během soboty bude v hradeckém kraji zataženo nebo oblačno. Na většině území s deštěm nebo bouřkami. Teploty klesnou mezi 21 až 25 stupňů Celsia.  

Druhá polovina bude o něco příjemnější. V neděli bude obloha spíš polojasná, místy oblačná. Přeháňky se objeví jen ojediněle. Avšak nejvyšší denní teploty zůstanou mezi 21 až 25 stupni Celsia.  

Dlouhodobá předpověď Českého hydrometeorologického ústavu na následující týden slibuje mírné zlepšení. Od pondělí bychom se měli obejít bez deště. Teploty budou pomalu stoupat. Koncem týdne se opět dostanou k hranici 30 stupňů Celsia.  

Ohodnoť článek

Foto adege | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, víkend, Královéhradecký, kraj, předpověď, déšť, meteorologové, ČHMU, léto, bouřka, Královéhradecký kraj, stupeň Celsia, Jaroslav Tuček, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se ochladí na 25 stupňů. Ničím výjimečným nebudou přeháňky a bouřky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.