Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Cyklista Polman z Nové Paky vyhrál nejdelší cyklistický závod světa. Ujel 7,4 tisíc kilometrů

Daniel Polman z Nové Paky na Jičínsku vyhrál nejdelší cyklistický závod na světě. Za 25 dní se mu podařilo ujet 7,4 tisíc kilometrů z norského North Cape do španělské Tarify. I přes nepříjemný pád a zranění se mu podařilo dojet s 500kilometrovým náskokem před druhým závodníkem.

„Támhle je ta plechová ryba, přátelé! Celá tahle sranda končí. Já jsem tady! Mami, tati, kamarádi, fanoušci… Ty vogo. Je to tam,“ radoval se ve videu, které Daniel Polman natočil jen pár metrů před svým cílem. Na svých facebookových stránkách ho zveřejnil dnes v noci.

Závod Danielovi trval 25 dní. V součtu na kole strávil 19 dní a devět hodin. Na odpočinek měl pouze pět a půl dne. Prvních 870 kilometrů dokonce ujel bez spánku. Během závodu se Daniel zranil. Po pádu z kola musel být ošetřen s tržnou ránou na ruce a noze. „Zlomená řídítka, leukoplast a provizorní řešení, ale Dan jede dál,“ uvedl Daniel na svém facebookovém profilu a pokračoval dál.

7,4 tisíc kilometrů zvládl novopacký závodník úplně sám. Závod se jel bez jakékoli podpory a na trati byl bez svého týmu i technického zázemí. Během cesty spal na hotelech nebo venku ve spacáku. Na cestu si vzal zásoby jídla a pití. Dohromady šlo o zhruba 20 kilogramů.

Daniel jel na podporu lidem, kteří si to zaslouží a ocení naši pomoc

„Abych nešlapal pouze vstříc cílové čáře v daleké Tarifě, rozhodl jsem se tradičně vyhlásit sbírku, kterou společně pomůžeme dosáhnout cílů dalších lidí, jejichž cesta životem není jednoduchá,“ uvádí Daniel na svém oficiálním webu.

Cílem je podpořit malou Lilli, která bojuje Crouzonovým syndromem, tracheostomií a dalšími nemocemi vyžadujícími i nákladné operace nehrazené pojišťovnou. A také Jindru, kterého čeká mnoho nákladných rehabilitačních terapií. Trpí centrální koordinační poruchou a jeho snem je život bez invalidního vozíku.

„Rád bych podpořil i spolek Sportem proti bariérám ze Staré Paky, jehož záslužnou činnost v oblasti péče o hendikepované a staré lidi ocenily už desítky rodin v našem regionu,“ uvádí Polman.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Daniela Polmana | Zdroj DeníkN, danielpolman.com

Štítky Daniel Polman, Nová Paka, Jičínsko, cyklista, závod, nejdelší, Evropa, tisíce, video, vítěz, výhra, ČR, North Cape, Tarife, cyklistický závod, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IVAN FILIPEC

I když oficiálně o prvenství přišel, jeho prvenství mu nikdo nevezme. I ve sportu platí protekce, ta výmluva že jel jednu část dlouho je trapná. když ho ošetřovali po pádu, tak to chvíli trvalo. Prostě je vítěz, pravidla mají být jasně dána, né per huba.

Pátek, 22. července 2022, 08:30Odpovědět

Cyklista Polman z Nové Paky vyhrál nejdelší cyklistický závod světa. Ujel 7,4 tisíc kilometrů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.