Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Čeká nás tropický víkend. V neděli naměříme až 33 stupňů

Českou republiku včetně Královéhradeckého kraje čeká tropický víkend. V maximech se mohou teploty dostat až k 33 stupňům Celsia. I proto zůstává v platnost varování meteorologů před požáry. To je aktivní od čtvrtečního dopoledne a platí do odvolání.

Ještě během pátku bude na východě Čech převážně polojasno. Postupem dne může být na některých místech našeho regionu i oblačno. I tak se nejvyšší denní teploty dostanou na průměrných 23 až 26 stupňů Celsia. A podobně bude i v následujících dnech.  

„Během soboty by mělo být v Královéhradeckém kraji jasno nebo polojasno,“ uvedl na webu meteorologů Tomáš Popelka. V maximech se teploty dostanou mezi 25 až 29 stupňů Celsia. V neděli rtuť teploměru překoná tropickou hranici. S jasnou oblohou můžeme měřit 29 až 33 stupňů.  

Dlouhodobá předpověď slibuje zhoršení. Od pondělí se bude postupně ochlazovat a přes týden se opět dostaneme na teploty kolem 23 stupňů. V první polovině týdne je třeba počítat s deštěm a bouřkami.  

Ohodnoť článek

Foto picjumbo_com | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorologové, Královéhradecký, tropy, teploty, léto, Česko, stupeň Celsia, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeká nás tropický víkend. V neděli naměříme až 33 stupňů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.