Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dnes odpoledne mohou dorazit silné bouřky. Varování meteorologů platí do sobotního rána

Víkendové počasí v Královéhradeckém kraji nenadchne. Dnes odpoledne mohou do našeho regionu dorazit silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav vydal varování pro celý kraj. Nepřízeň počasí vydrží do sobotního dopoledne. Pak bychom se na východě Čech mohli dočkat mírného zlepšení.

Během dnešního odpoledne mohou do východních Čech dorazit bouřky. Varování meteorologů platí od dnešních 15:00 do sobotního rána. „Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek doprovázených nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině, kroupami do dvou centimetrů a krátkodobými úhrny kolem 35 milimetrů,“ uvádějí meteorologové na svém webu.  

Podobné počasí vydrží až do sobotního rána. Následně můžeme čekat mírné zlepšení. Během dne bude z počátku spíše zataženo, místy s přeháňkami. Odpoledne by se mělo počasí mírně zlepšit. K večeru už může být polojasno nebo oblačno. Nejvyšší teploty se během soboty dostanou k 23 stupňům.  

V neděli bude přes celý den většinou polojasno. Na řadě míst se budou přidávat přeháňky prakticky po celý den. Nejvyšší denní teploty se budou držet kolem 20 stupňů Celsia.   

Z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu je patrné, že výrazné změny nás nebudou čekat ani v příštím týdnu. Obloha bude proměnlivá, nepravidelně se budou přidávat dešťové přeháňky a průměrné denní teploty se budou držet někde mírně nad 20 stupni. V noci naměříme nejčastěji kolem deseti stupňů.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Захари Минчев | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, předpověď, bouřka, varování, ČR, Královéhradecký, kraj, kroupy, déšť, víkend, výhled, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Královéhradecký kraj, Východní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes odpoledne mohou dorazit silné bouřky. Varování meteorologů platí do sobotního rána  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.